Σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνελήφθη προχθές μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος, ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συνελήφθη για τηλεφωνικές απάτες στα Γιάννενα
Συνελήφθη στις 7-6-2024 το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη – τελεσθείσα και σε απόπειρα – κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πλήθος καταγγελιών (κυρίως ηλικιωμένων) πολιτών χθες το πρωί στα Ιωάννινα, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι ιατροί νοσοκομείου της πόλης και ζητούσαν χρήματα προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί.

Μάλιστα, με σκοπό την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερης συναισθηματικής φόρτισης και ψυχολογικής πίεσης, μέλη της οργάνωσης παρίσταναν – κατά περίπτωση – την κόρη ή τον γιο τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, ενώ, όπως προέκυψε, ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», που θα παραλάμβανε αυτοπροσώπως τα χρήματα, στην περίπτωση που κάποιος από τους πολίτες πείθονταν από το εγκληματικό τους σχέδιο.
Κατόπιν αυτών, συγκροτήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ειδική ομάδα, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον αλλοδαπό και να επέμβει την ώρα που παραλάμβανε από ημεδαπό, που είχε εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο, χαρτοσακούλα με 2.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια του επιστράφηκαν.
Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει προχθές (6-6-20024) στη χώρα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολίων και δράσεων, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα (3-9/6/2024) τέσσερα άτομα σε ισάριθμες περιπτώσεις.
Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν:
• ημεδαπός από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με μικροποσότητα κοκαΐνης,
• από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 47 γραμμαρίων, καθώς και ημεδαπός με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
• ημεδαπός από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, που κατείχε 60 ναρκωτικά χάπια.
Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.