Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων Δράση για εξοικείωση και ευαισθητοποίησή στο θέμα των ζώων

Από το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων γνωστοποιούν ότι με μεγάλη προσμονή θα υποδεχθούν αύριο Πέμπτη 30/5/2024 στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, τον πτυχιούχο εκπαιδευτή σκύλων κ. Απόστολο Γεροδήμο σε μία προσπάθεια εξοικείωσης και ευαισθητοποίησής μας στο μείζον, πλέον, θέμα των ζώων και ειδικότερα των σκύλων– τα υπέροχα αυτά ζώα είναι, ομολογουμένως, μέρος της καθημερινότητάς μας!

Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση, κύρια διαδραστικής προσέγγισης, για το πώς τοποθετούμαστε εν όλω σε κάθε συνθήκη που ερχόμαστε σε επαφή με τον σκύλο.

Για όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν ή θα ήθελαν να αποκτήσουν σκύλο, για όλους όσους από εμάς έχουμε δισταγμούς και ενδεχομένως φοβόμαστε, για το πώς οφείλουμε μικροί και μεγάλοι να «είμαστε» στην πρώτη επαφή μαζί τους, για το πώς «εμπεριέχουμε» τα αδέσποτα σκυλιά.

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, και η συγκεκριμένη ενέργεια, να αποκτήσει σταθερή και πυκνή συχνότητα παρουσίας στο σχολείο μας, όπως άλλωστε και ανάλογες δράσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς- ανταποδοτικής ανακύκλωσης/ ενίσχυσης φιλανθρωπικού έργου αξιόπιστων φορέων/ ημέρας εθελοντισμού για αιμοδοσία και δείγματος μυελού των οστών (μαζί με όλες τις σχολικές μονάδες της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας)/ ενημέρωσης για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων (και όχι μόνο) με χρήση και μέσων προσομοίωσης (5η Ε.Μ.Α.Κ.)/ ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα που είναι δίπλα μας, με τη βοήθεια Δασκάλου Νοηματικής (κ. Ζούπα), μέσω του παιχνιδιού.