Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας Ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους δεκάδες απεργούς εκπαιδευτικούς του νομού, τους γονείς των μαθητών/τριών που στάθηκαν στο πλευρό μας, τους φορείς που συντάχθηκαν μαζί μας στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αλλά και τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Η σημερινή Πανεκπαιδευτική Απεργία και έγινε και πέτυχε, παρόλο που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την βγάλουν παράνομη, σέρνοντάς μας για άλλη μια φορά με ταχύτατες διαδικασίες στα δικαστήρια.

Η συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα ήταν πολύ μεγάλη. Είχαμε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές απεργίες των τελευταίων ετών παρά τον πόλεμο, την τρομοκρατία και την υπονόμευση του αγώνα μας.

Στο Λεκανοπέδιο η συμμετοχή ξεπέρασε το 40%, ενώ στην επαρχία η συμμετοχή έφτασε στο 25%.

Η κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έμειναν με τις δικαστικές αποφάσεις στο χέρι!! Με συλλογικό αγώνα και ενότητα θα σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία!!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να σπάσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά, για να ακυρωθεί στην πράξη η κατηγοριοποίηση σχολείων,
μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, την Ομοσπονδία και στις συλλογικές μας αποφάσεις θα τα καταφέρουμε.
Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στις 20 του Νοέμβρη!! Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι!!