Σύλλογος Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς Άρτας. "ΟΧΙ" στο νέο νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών

Κινητοποιήσεις και στην Άρτα, από τα μέλη του Συλλόγου Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς Άρτας, που συντάσσονται με τις κινητοποιήσεις και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία των Λαϊκών αγορών, αντιτιθέμενοι στο νέο νομοσχέδιο των Λαϊκών αγορών.

Οι άνθρωποι που καθημερινά συναντούν οι Αρτινοί στους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Αρταίων και ζήτησαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατό να γίνει, με τους παριστάμενους να εκφράζουν παράπονα και απογοήτευση από τη στάση της Δημοτικής Αρχής.
Οι συγκεντρωμένοι διένειμαν και ψήφισμα στο οποίο καταγράφουν τα αιτήματά τους.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν η επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Τζένη Ταπραντζή καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Βασιλάκης.

Το ψήφισμα
Το “Ψήφισμα του Συλλόγου της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς Άρτας για τη γενική απεργία των λαϊκών αγορών και ειδικά αιτήματα.” Του Συλλόγου Δημοτικής Λαϊκής αγοράς Άρτας που υπογράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου

Προς το Δήμαρχο Αρταίων αναφέρει τα εξής:
«Το σωματείο μας στηρίζει την πανελλαδική απεργία των Λαϊκών αγορών και λέμε ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο των Λαϊκών αγορών και ζητάμε τη στήριξη του Δημάρχου.
Πέραν τούτου καταθέτουμε τα ιδιαίτερα αιτήματα της Δημοτικής Λαϊκής αγοράς Άρτας για την καλύτερη λειτουργία της Αγοράς και τη στήριξη των τοπικών αγροτών και εμπόρων.
1.Οι παραγωγοί εκτός Περιφερειακής Ενότητας Άρτας να μπορούν να προσέλθουν δύο ή και λιγότερες μέρες την εβδομάδα καθώς πλήττονται οι ντόπιοι αγρότες της Άρτας.
2.Αιτούμαστε έναν μόνιμο υπάλληλο σε καθημερινή βάση να ανοίγει και να κλείνει τη Δημοτική Λαϊκή αγορά και να είναι υπεύθυνος/-η για την καθαριότητά της, καθώς το σωματείο μας δεν έχει έσοδα και δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση από το Δήμο για να προσλάβει άτομο να ελέγχει ποιος παραγωγός είναι σήμερα και ποιος αύριο όπως ανέφερε δημοσίως ο Δήμαρχος.
3.Όπως ο Δήμαρχος υποσχέθηκε δημοσίως και τον άκουσε όλος ο Αρτινός λαός η τιμή του ενός πάγκου να είναι όχι πάνω από τριάντα (30) ευρώ μηνιαίως, καθώς έτσι θα μπορούν να ανταπεξέρχονται και οι παραγωγοί που έρχονται λίγες μέρες το μήνα ή όταν δεν έχουν προϊόντα.
4.Ακόμη, ζητάμε να τηρήσει ο Δήμαρχος την υπόσχεση του για μείωση 30% του ενοικίου των πάγκων σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020, καθώς είμαστε πληττόμενοι λόγω πανδημίας και το 2020 αλλά και το 2021.
5.Τέλος, ζητάμε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει ελέγχους σε μηνιαία βάση για την τήρηση του κανονισμού».