Σύλλογος Δρομέων Άρτας

You never run alone!
Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα γραφεία του Συλλόγου της ΦΛΟΓΑΣ Παράρτημα Άρτας η φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη δρομική εκδήλωση μας. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. παρέδωσε στη πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Ψυχογιού Βασιλική τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Χριστουγεννιάτικη δράση εις μνήμη του φίλου και συναθλητή Σωτήρη Ντάλα , όπου θυμίζω τρέξαμε -περπατήσαμε ειδικά για αυτό το σκοπό. Το σύνολο των χρημάτων δόθηκε για την στήριξη των παιδιών που δίνουν εκεί τον καθημερινό τους αγώνα.
Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας προσφέροντας από το υστέρημα τους για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και δίνουμε υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ευχόμαστε σε όλους το νέο έτος να είναι γεμάτο χαρές, υγεία και ευτυχία!
You never run alone!!!!!!

Δήμος Αρταίων: ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων 25 χλμ. προϋπολογισμού 5.3 εκατ. Ευρώ

Πρόταση για παρεμβάσεις προϋπολογισμού που αγγίζει τα 5.258.500,00 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών, για έργα αγροτικής οδοποιίας σε δημοτικές ενότητες του Δήμου.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης 25 χλμ αγροτικού οδικού δικτύου σε Βάλτο Βίγλας, σε Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα και Χανόπουλο – Ρόκκα, για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε περιοχές του Δήμου Αρταίων.
Η βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Φιλοθέης, Αμβρακικού και Βλαχερνών είναι το φυσικό αντικείμενο της πρότασης.
«Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε δυναμικά. Με αμείωτη ένταση, τα στελέχη του Δήμου, οι συνεργάτες μου με πολλή δουλειά, με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων συνεχίζουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις από όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δήμος Ζηρού
Ορίστηκαν και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι αντιδήμαρχοι 
Σε ορισμό νέων αντιδημάρχων προχώρησε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής. Η θητεία τους ορίζεται από τις 4 Ιανουαρίου 2021 έως 30-6-2022.
Συγκεκριμένα νέοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ανέλαβαν ήδη τα καθήκοντά τους, ορίστηκαν οι εξής:
1. Παπαβασιλείου Βασίλειος, διοικητικών, οικονομικών και άλλων υπηρεσιών, ενώ θ΄ αναπληρώνει τον Δήμαρχο Ζηρού σε περίπτωση απουσίας.
2. Τάσης Απόστολος αρμόδιο, για θέματα καθημερινότητας και Περιβάλλοντος και με κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δ.Ε. Ανωγείου.
3. Ζάβαλης Βασίλειος, αρμόδιο για θέματα Τεχνικών έργων -Μελετών- Πολεοδομίας – Ύδρευσης -Αποχέτευσης.
4. Ρεμπής Ζήκος με κατά τόπο αρμοδιότητες στις Δ.Ε. Θεσπρωτικού και Κρανέας.
5. Γκάρτζιος Χρήστος με αρμοδιότητες στους τομείς Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δήμος Νικ. Σκουφά
Κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των κοινοτήτων Πέτα και Κομποτίου

Στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Πέτα και Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, προχώρησε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εγγράφου του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο, η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης έγινε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 03-01-2021 στην παραπάνω περιοχή.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 05 Ιουλίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Διαδικτυακό Φορολογικό Σεμινάριο ΕΦΕΕΑΦ
Οι Ενώσεις Φοροτεχνικών της Ηπείρου στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας και επικοινωνίας που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνουμε φορολογικό σεμινάριο το πρώτο για το 2021 . Το θέμα του αφορά το ΦΠΑ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 9/1/2021 με εισηγητή το συνάδελφο Βαγγέλη Μιχελινάκη . Τα Δ.Σ των Ενώσεων της Ηπείρου προσφέρουν Δωρεάν στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη τους το παραπάνω σεμινάριο και ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρόνια.
Γιώργος Θεοδόσης
Πρόεδρος ΕΦΕΕ Άρτας – Φιλιππιάδας

Δήλωση του νέου Υφυπουργού Γ. Αμυράς
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς που ανέλαβε Υφυπουργός Περιβάλλοντος με την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε με την απόφασή του να με ορίσει υφυπουργό για την προστασία του Περιβάλλοντος. Θέλω όμως ταυτόχρονα να ευχαριστήσω όλους τους Γιαννιώτες και όλες τις Γιαννιώτισσες για την αγάπη και την υποστήριξη που απλόχερα μου έχουν προσφέρει!
Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους και από τη νέα θέση που μου ανατέθηκε. Άλλωστε θα τα πούμε σύντομα κι από κοντά.
Από σήμερα μόνο δουλειά για να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο και να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και τις νέες γενιές. Σας ευχαριστώ και πάλι!»

Μ. Τζούφη: «Να εξοφληθούν στο 100% οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2020»
Την ανακοίνωση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», με θέμα την εξόφληση των επιδοτήσεων του 2020, κατέθεσε ως αναφορά προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Μερόπη Τζούφη.
Σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό, οι παραγωγοί του νομού Ιωαννίνων είδαν, με αγανάκτηση και ανησυχία, να κατατίθενται στους λογαριασμούς τους οι επιδοτήσεις βασικής ενίσχυσης και πρασινίσματος για το 2020, μειωμένες κατά 10% και 5% αντίστοιχα. Παρά τις διαβεβαιώσεις για την καταβολή του 100% και δεδομένων των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την πανδημία (πχ: δραματική μείωση τιμών γάλακτος-κρέατος), οι παραγωγοί ζητούν την καταβολή ολόκληρων των ποσών που δικαιούνται.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του αγροτικού συνεταιρισμού και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος