Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας

Λένε «όχι» στην αξιολόγηση και απέχουν

«Συντονισμένα και με τις ομοσπονδίες του Δημοσίου, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ που έχουν προκηρύξει την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση», να παλέψουμε για αύξηση των δαπανών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην δουλειά, για αξιοκρατία, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία! Όχι στην «αξιολόγηση»! Απεργία – αποχή από αυτή την διαδικασία!» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν. Άρτας.

«Από την Δευτέρα 28/9/2020 ξεκίνησε για μια ακόμη χρονιά, το βασικό τμήμα της περίφημης «αξιολόγησης» των υπαλλήλων του δημοσίου, αυτό της «αυτοξιολόγησης» το οποία και ολοκληρώνεται στις 9/10/2020. Τώρα και εμείς πρέπει να κάνουμε για μια ακόμη φορά, και ίσως φέτος και περισσότερο από ποτέ, αυτό που πρέπει: να απέχουμε και να απεργήσουμε από την διαδικασία αυτή! Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, όπου ο καθένας μας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του, για τον ίδιο, για τους συναδέλφους του, για την εργασία του και για την κοινωνία.

Τώρα πρέπει με μια απλή κίνησή μας να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις επιδιώξεις των κυβερνώντων, άλλωστε ο σημερινός πρωθυπουργός, ήταν αυτός που σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν κάποια χρόνια, άνοιξε αυτό τον δρόμο για το δημόσιο. Στόχος τους είναι η εξαΰλωση κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους και η παράδοση των πάντων στους ιδιώτες. Δεν ανοίγουμε τον Η/Υ και δεν μπαίνουμε στην «πλατφόρμα» της «αξιολόγησης».
Αυτό που θέλουν να οικοδομήσουν και οικοδομούν καθημερινά, είναι το περίφημο «Επιτελικό Κράτος» που όμως δεν μας χωράει όλους!» αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.