Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. ΑΡΤΑΣ

Συμμορφωνόμαστε άμεσα και καθολικά κλείνοντας τα φροντιστήριά μας

Αναστέλλουμε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα εντός και εκτός αυτών

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. ΑΡΤΑΣ, ανακοινώνει πως τα μέλη του, «εφαρμόζουμε απόλυτα, χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της πολιτείας» και «Συμμορφωνόμαστε λοιπόν άμεσα και καθολικά κλείνοντας τα φροντιστήριά μας».
Παράλληλα τονίζουν πως «για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων δεσμευόμαστε ότι μετά τη λήξη των μέτρων θα αναπληρώσουμε τις ώρες διδασκαλίας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους προς την επίτευξη του τελικού στόχου».

Στην ανακοίνωση αφήνουν και μία αιχμή υπογραμμίζοντας πως «… αναστέλλουμε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα εντός και εκτός αυτών (ιδιαίτερες διδασκαλίες στο σπίτι)», κάτι που απευθύνεται σε όσους τυχόν παραβιάσουν τα προληπτικά αυτά μέτρα για ίδιον όφελος.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του Κορωνοιού στη χώρα μας, που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία τη Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η αναστολή λειτουργίας των φροντιστηρίων ΜΕ σε όλη τη χώρα για χρονικό διάστημα 14 ημερών ( από την 11η μέχρι την 24η Μαρτίου 2020).

Κατόπιν αυτής τη εξέλιξης, ο Σύλλογός Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. ΑΡΤΑΣ, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώνει τα ακόλουθα :

1] Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και χωρίς πανικό εφαρμόζουμε απόλυτα, χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της πολιτείας προστατεύοντας το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας, της υγείας των μαθητών μας, των εργαζομένων μας αλλά και ημών των ιδίων και των οικογενειών μας. Συμμορφωνόμαστε λοιπόν άμεσα και καθολικά κλείνοντας τα φροντιστήριά μας και αναστέλλουμε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα εντός και εκτός αυτών (ιδιαίτερες διδασκαλίες στο σπίτι).

2] Απευθυνόμαστε στους μαθητές μας και στους γονείς τους και τους καλούμε να δείξουν ψυχραιμία και σεβασμό στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ζητάμε να μην εκλάβουν το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων ως ευκαιρία να βρεθούν σε χώρους συνωστισμού εκτός σπιτιού ( καφετέριες, internet καφέ, κέντρα διασκέδασης ) γιατί αυτό θα ακύρωνε την ουσία της απόφασης. Ταυτόχρονα τους καλούμε να μην αντιμετωπίσουν το διάστημα αυτό ως χαμένο εκπαιδευτικό χρόνο αλλά να τον αξιοποιήσουν εποικοδομητικά εντείνοντας την μελέτη στο σπίτι τους (κάλυψη κενών, επαναλήψεις).

3] Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων δεσμευόμαστε ότι μετά τη λήξη των μέτρων θα αναπληρώσουμε τις ώρες διδασκαλίας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους προς την επίτευξη του τελικού στόχου.

4] Εφιστούμε την προσοχή σε κάθε συνάδελφο που θα παραβιάσει την απόφαση της πολιτείας ότι ο Σύλλογός μας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Τους γνωστοποιούμε δε ότι α] οι ποινές που προβλέπονται είναι βαριές και β] εντός των ημερών θα ενημερώσουμε τις αρχές ( Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαίδευσης Άρτας) καλώντας αυτές να επέμβουν άμεσα σε τυχόν περίπτωση καταγγελίας για παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας

5] Τέλος, απευθυνόμαστε στους γονείς που έχουν επιλέξει για τα παιδιά τους το δρόμο των «αδήλωτων» ιδιαιτέρων μαθημάτων και τους καλούμε να επιδείξουν την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτείται, να σεβαστούν τα προληπτικά μέτρα προτάσσοντας την υγεία των παιδιών τους αλλά και του συνόλου έναντι κάθε άλλου προσωπικού συμφέροντος ή επιδίωξης».