Σύνταξη μελέτης για Κόμβο στο Πέτα

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με απόφασή της ενέκρινε τη δαπάνη και τη διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου «Άμεση συλλογή στοιχείων για τη σύνταξη μελέτης στον κόμβο Πέτα (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 24.800 €.
Με το έργο αυτό θα υλοποιηθεί η συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων που θα οδηγήσουν σε ασφαλή επίλυση για την αναδιαμόρφωση του κόμβου στην είσοδο του Πέτα επί της εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων (τοπογραφική αποτύπωση, υδραυλική μελέτη, απορροή ομβρίων), σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και κυκλοφοριακούς φόρτους προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΡΤΑΣ
Παγκοσμία ημέρα κατά των ναρκωτικών 2023
Το Πολυδύναμο Κέντρο Άρτας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε Τουρνουά Ποδοσφαίρου στις 18 Ιουνίου 2023 στα γήπεδα 5×5 στους Αγίους Αναργύρους Άρτας. Συμμετείχαν μέλη του προγράμματος και φορείς της πόλης (αστυνομία, σύλλογος ελαιοχρωματιστών, πυροσβεστική υπηρεσία Άρτας).
Παράλληλα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 11:00,συνδιοργανώνεται,με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, Ημερίδα Ενημέρωσης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με θέμα «Εξαρτήσεις και τρόποι αντιμετώπισής τους». Θα συμμετέχει και η Κινητή Μονάδα Ιωαννίνων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.
Τέλος θα λειτουργούν καθημερινά 19-26 Ιουνίου και ώρες 11:00-13:00 ενημερωτικά περίπτερα με έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Εκδηλώσεις Συλλόγου Σκουφάς
Το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» σας προσκαλεί
-Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας στην εκδήλωση των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με τίτλο “Ο κυρ βοριάς εφύσηξε…” για να μας ταξιδέψει σε στεριές και θάλασσες!
-Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:30 μ.μ, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, στην εκδήλωση με τίτλο «Της γλώσσας ιδιώματα και του χορού καμώματα» σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ντοπιολαλιάς και χορού από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.
Επίσης ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την απονομή των φετινών Αγραφιώτειων και Μπαρμπαστάθειων Βραβείων την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 και ώρα9:30 μ.μ. στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος Κωσταβασίλης με θέμα «Η συνθήκη της Λωζάνης. 100 χρόνια μετά την υπογραφή της»

Στο 17ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας & Θράκης ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έκλεψε τις εντυπώσεις η ομορφιά της Πωγωνίσιας Φορεσιάς στο 17ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας & Θράκης στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, αφιέρωμα στην τοπική ενδυμασία.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα και παρουσία του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών η αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε, με το σεβασμό που τους αξίζει, την Πωγωνίσια Φορεσιά και την παράδοση της περιοχής.
Την εκδήλωσε χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Γιούνης που δήλωσε συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια του Δήμου να διαδοθεί ο πολιτισμός και η παράδοση του Πωγωνίου μέσω του αφιερώματος στην Πωγωνίσια Φορεσιά ενώ ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος υπογράμμισε ότι το αφιέρωμα θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στα στοιχεία που συνθέτουν την Πωγωνίσια Φορεσιά αναφέρθηκε με την αναλυτική της παρουσίαση η κ. Λευκή Νόννη – Βλάχου, φιλόλογος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μάνης.
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους της ζυγιάς του Τάκη Λούκα.

Εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στα πλαίσια διήμερης επιστημονικής της εκδήλωσης στα Ιωάννινα διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.
Ομιλητής ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης συγγραφέας– πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Θέμα: Μωυσής Ελισάφ (1954-2023): Μια σπάνια περίπτωση
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στις 19:20
Η εκδήλωση θα γίνει στο Hotel DuLac, στην αίθουσα Πανδώρα Α’
Προεδρείο: Μαρία Παγώνη
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διεθνής διαγωνισμός του Υ.Π.Ε.Ν. για την αξιοποίηση της γεωθερμίας
Καθοριστική η συνεισφορά της ΕΑΓΜΕ
Σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) στην εθνική πρωτοβουλία αξιοποίησης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας. Μία διαρκής προσπάθεια που συνεχίζεται με την πρόσφατη προκήρυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού, σε τέσσερις (4) “μη χαρακτηρισμένες περιοχές” της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες παρουσιάζουν ισχυρό γεωθερμικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για (1) το Δυτικό Τμήμα Λεκάνης Δέλτα Ποταμού Νέστου, (2) το Κεντρικό-Νότιο Τμήμα Λεκάνης Ποταμού Στρυμόνα, (3) τη Λεκάνη Δέλτα Ποταμού Έβρου και (4) την περιοχή Ακροποτάμου Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό θα αποκτούν πρόσβαση μέσω ενός ελεγχόμενου χώρου Data Room, σε πληροφοριακούς φάκελους όπου περιέχεται το διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό από γεωλογικά και γεωθερμικά στοιχεία ανά περιοχή ενδιαφέροντος, όπως αυτά συλλέχθηκαν και διαμορφώθηκαν από το ερευνητικό επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Γεωθερμίας και Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΓΕΩΘΕ) της ΕΑΓΜΕ. Ηδη δύο μεγάλες εταιρείες ενέργειας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με την πρόσβασή τους στο Data Room.