Σύσκεψη για συλλογική σύμβαση των μισθωτών γεωτεχνικών στην Άρτα

Τη Δευτέρα 27/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών του σωματείου ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΙΚΩΝ Β/Δ ΕΛΛΑΔΟΣ από την Άρτα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η προσπάθεια για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης των μισθωτών γεωτεχνικών (οι τελευταίες συμβάσεις έχουν λήξει το 2014-15).
Μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Γιάννενα και Πρέβεζα , η σύσκεψη αυτή ήταν η τρίτη στη σειρά και το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί και στο Αγρίνιο.
Όπως σημειώνεται και σε ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο, ολοκληρώνεται η διαδικασία για συγκεκριμένη πρόταση συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία παρουσιάστηκε από το πρόεδρο του σωματείου στη σύσκεψη. Ακολούθησαν παρατηρήσεις και τοποθετήσεις οι οποίες πάρθηκαν υπόψιν από το ΔΣ για να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.
Στα τέλη του χρόνου θα δοθεί από το ΔΣ στη δημοσιότητα η πρόταση που θα έχει αποφασισθεί μέσα από τις συνελεύσεις. Αμέσως μετά θα αποσταλεί άμεσα στους επαγγελματικούς συλλόγους των γεωτεχνικών και στους εργοδοτικούς φορείς. (ταυτόχρονα θα υπάρξει πανελλαδική συνάντηση αλλά και πανελλαδικό μάζεμα υπογραφών εκτός από τις αποφάσεις των συνελεύσεων).