Σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας

Βασ. Ψαθάς: κάθε χρόνο υλοποιούμε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας

Σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας πραγματοποιήθηκε χτες, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Μαυρογιώργου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου και η επικαιροποίηση σχεδίων πλημμυρών.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν τα μέλη του Συντονιστικού: ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, Δ/της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Δ/της του ΚΕΝ Άρτας Αν/χης Πέτρος Κουλέτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Α. Θεοχάρης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Άρτας κ. Αριστοτέλης Μπακόλας, ο Προϊστάμενος της Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Άρτας κ. Κων/νος Τζουμάκας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Δ. Χελάς, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας κ. Καλαμπόκης. Επίσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων κ. Γ. Πανέτας ως εκπρόσωπος και της ΠΕΔ Ηπείρου, ο κ. Πάνου εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ο Ν. Τζουμάκας, Αντιδήμαρχος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όσο και κατά την περσινή περίοδο του χειμώνα ενώ επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας υλοποιεί κάθε χρόνο αρκετά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.

Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κάθε χρόνο με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως η μελέτη και οριοθέτηση του ρέματος Μπούση), για τα μηχανήματα που είναι διαθέσιμα καθώς επίσης και για τον βαθμό ετοιμότητας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.