Σύσκεψη στα Ιωάννινα με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΚΑΙ Εκπροσώπους Φορέων της Ηπείρου, όπου συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος Ιωάννης. Η συνάντηση έλαβε μέρος στα Λιθαρίτσια με θέμα την πολιτική συνοχή και το μέλλον της αλλά και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην περιοχή.
Αναλυτικότερα στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προϊστάμενη Διαχειριστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Παπανικολάου Ευγενία, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Nicola de Michelis, διευθυντής για την πολιτική συνοχή στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020 και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή πολιτική για το μέλλον και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Ήπειρο.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Γκολομάζος Ιωάννης παίρνοντας τον λόγο επεσήμανε μεταξύ άλλων:
‘‘ Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την περιοχή της Ηπείρου έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Τα προγράμματα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου ώστε να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχή μας και να οργανώνονται και να προσαρμόζονται με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι νομοί της Ηπείρου να έχουν την ίδια ανάπτυξη.’’
Προγράμματα που θα βοηθήσουν άμεσα τον νομό Άρτας είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις, αρδευτικά δίκτυα, συσκευαστήρια, ψυγεία κ.τ.λ. αλλά και η χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής στο νομό της Άρτας καθώς και η κατασκευή οδικού άξονα στον ορεινό όγκο της Ηπείρου όπου και παρατηρήθηκε σημαντική μείωση πληθυσμού σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης με επέκταση του δικτύου ώστε να βελτιωθεί η πράσινη ανάπτυξη συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα, ασθενοφόρα αλλά και με νέα κτίρια που θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών του νομού.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την βελτίωση της οικονομίας αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Τέλος, τόνισε πως η Διαχειριστική της Περιφέρειας Ηπείρου είναι έτοιμη να απορροφήσει περισσότερα κονδύλια με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από τη ποιότητα των έργων που υλοποιεί.