Τέσσερις στην Ήπειρο για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ!

Έχουν πέραση οι αντιπεριφερειάρχες

Στην Άρτα προτείνεται ο Βασίλης Ψαθάς

Και το όνομα της Γεωργίας Πατέντα στο τραπέζι

Με κεντρικό στόχο του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς μέχρι το τέλος του έτους να έχει μορφοποιηθεί ο βασικός κορμός σε ό,τι αφορά τις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος το βάρος σε αυτή τη φάση δίνεται προφανώς στο μέτωπο των νέων υποψηφίων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν την παρθενική τους είσοδο στον στίβο της διεκδίκησης του σταυρού προτίμησης για μια κοινοβουλευτική έδρα.
Σε εκτενές δημοσίευμα στην εφημ. «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καταγράφονται οι πιθανότεροι υποψήφιοι στα γαλάζια ψηφοδέλτια της επικράτειας με την ανανέωση και το ισχυρό επαγγελματικό και κοινωνικό αποτύπωμα να συνιστούν το σημαντικότερο διαβατήριο για την επιλογή των νέων υποψηφιοτήτων.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, από την ομάδα που συνθέτουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης, ως παράμετρος-κλειδί για τις επιλογές, αναδεικνύεται το θέμα του θεσμικού υποβάθρου της υποψηφιότητας των αντιπεριφερειαρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί και στην Άρτα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, για μια πρώτη επαφή με πρόσωπα που υπάρχουν στη λίστα για την στελέχωση των ψηφοδελτίων.
Να σημειωθεί πως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούστηκαν γκρίνιες για τις επιλογές που ακούγονται, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει έναντι των προβληματισμών και των ενστάσεων των βουλευτών και των πολιτευτών, πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά περίπτωση.

Οι αντιπεριφερειάρχες

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βολιδοσκοπούνται να είναι υποψήφιοι βουλευτές, στη πρώτη γραμμή, είναι εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Αντιπεριφερειάρχες ανα την Ελλάδα να είναι πρώτοι στη λίστα των αξιολογήσεων και των ανάλογων πιέσεων, ώστε να εγκαταλείψουν τις θέσεις και την Περιφέρεια που εκλέγονται και να κατέλθουν βουλευτές.
Στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για το ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων προορίζεται η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ενώ ανάλογη επιθυμία εκφράζει και η περιφερειακή σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Ναυρόζογλου, ενώ στη σχετική λίστα της Πειραιώς βρίσκεται και ο επίσης Αντιπεριφερειάρχης, δικηγόρος Χάρης Λαζάνης, που υπήρξε ξανά υποψήφιος βουλευτής.
Στην Άρτα «παίζει δυνατά» ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και η ξενοδόχος Γεωργία Πατέντα.
Στη Πρέβεζα, οι «γαλάζιοι» επιτελείς έχουν ξεχωρίσει τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Ρεμπή.
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως θα ερωτηθεί και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς όλοι οι προαναφερόμενοι είναι στενοί συνεργάτες και συμμετέχουν δυναμικά στη λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, οι αντιπεριφερειάρχες που είναι στη λίστα προς αξιοποίηση για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια είναι:
-Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει, η περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιουτίκα
-Στη Θεσσαλία, και στη ΠΕ Μαγνησία «παίζει» η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ στα Τρίκαλα ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης
-Στη Δυτική Ελλάδα και στην Αχαΐα ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.
-Στην Πελοπόννησο για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς. Στη Λακωνία, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκων Τζινιέρης.
-Στη Μακεδονία για τα Γρεβενά ο αντιπεριφερειάρχης Σάκης Φωλίνας, και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος. Στην Πιερία, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου.
-Στην Θράκη για την ακριτική Ροδόπη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης.
-Στη Στερεά Ελλάδα για τον νομό Βοιωτίας, η αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.