Ταινία μικρού μήκους των Ηπειρωτών Δημήτρη Βλαχοπανου και Αριστέας Αδαμίδου

Πες μας Κυρία … πες μας τα γιατί !

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται καθηγητές και μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης (Τμήμα ΒΟ1) στο 2ο ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας. Έχουν γυρίσει και ετοιμάζονται για την επίσημη προβολή της 16/3 στο μουσικο σχολείο πτολεμαΐδας 19:00 της ταινία μικρού μήκους «Πες μας Κυρία … πες μας τα γιατί!» σε σενάριο του κ. Δημήτρη Βλαχοπάνου. Σκηνοθετεί η Αριστέα Αδαμίδου με βοηθό την κα Ασημούλα Λαζαρίδου (εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του τμήματος ΒΟ1). Είναι γεγονός πως ο Δημητρης Βλαχοπανος και η Αριστέα Αδαμίδου είναι Ηπειρώτες και έχουν κάνει πολλά μαζί , ένα από όλα αυτά η παράσταση << Μαρία η σμυρνία >>.

Πρόκειται λοιπόν για μία ταινία μικρού μήκους που αναφέρεται στην αναπαραγωγή καταστάσεων της καθημερινής σχολικής ζωής, όπως βιώνεται μέσα από τα μάτια των μαθητών. Οι μαθητές αποτυπώνουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, όταν η καθηγήτρια, που την αισθάνονται πιο κοντά τους και την αγαπούν, μπαίνει στην τάξη. Η εκπαιδευτικός, που την υποδύεται η Αριστέα Αδαμίδου, αναλαμβάνει να βοηθήσει τους μαθητές της και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Έτσι βλέπουμε πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να σταθεί ως πρότυπο στους μαθητές του, αλλά και πως οφείλει να είναι σεβόμενος το λειτούργημα που επιτελεί, έχοντας ως στόχο πάντα το καλύτερο για τους μαθητές του …

Οι συντελεστές της ταινίας είναι :
Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης
Σκηνοθεσία: Αριστέα Αδαμίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ασημούλα Λαζαρίδου
Σενάριο: Δημήτρης Βλαχοπάνος
Υπεύθυνες διοργάνωσης: Αριστέα Αδαμίδου & Ασημούλα Λαζαρίδου
Συνδιοργάνωση: Η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας
Video / μοντάζ : κ. Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης
Η Αριστέα Αδαμίδου αναφέρει πως όταν έχεις τους καλύτερος συνεργάτες μπορείς να κανείς πολλά και αξιοθαύμαστα πράγματα . Νιώθει επίσεις νιώθει απερίγραπτη αγάπη και για την βοηθός της Ασημούλα Λαζαρίδου αλλά και για τον Δημήτρη Βλαχοπάνο και τους ευχαριστεί για όλα !