Ταξιδεύει δυνατά στο χρόνο

Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

«Ένα επιτυχημένο καρναβάλι που συνεχίζει να ταξιδεύει δυνατά στο χρόνο»

Για 38η χρονιά η Άρτα έζησε σε υπέροχους καρναβαλικούς ρυθμούς! Ένα πολύ επιτυχημένο Καρναβάλι, ίσως το καλύτερο όλων των χρόνων, κατάφεραν να διοργανώσουν οι γυναίκες της Άρτας με σύμμαχο τον καιρό, το κέφι τους και το μεράκι τους. Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 παρέλασαν 29 πολυπληθή γκρουπ και άρματα με χρώματα, ρυθμό και ζωντάνια σε έναν κατάμεστο από θεατές, κεντρικό δρόμο της πόλης.
Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και 38 χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας, τονίζεται σε ανακοίνωση εκ μέρους της Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας που υπογράφουν η Kική Μανοπούλου και Κυριακούλα Κουτσούμπα.

Όπως επισημαίνουν, το καρναβάλι ξεκίνησε με προεκλογικό κλίμα, με τον καρνάβαλο πρώτο άρμα και με θέμα «O Καρνάβαλος περνάει και τις ψήφους του μετράει» και ακολουθούσαν τα εξής θέματα: Oι μπυρατές της Καρναβαλικής: Ομάδα “Τα παιδεία παίζει”, Ρίο deArta: Γκρουπ «Οι Βουκόλοι», Οι χώρες του κόσμου: 2o Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, Απάτσι και ότι αρπάξει, Οι γαμπροί της εξουσίας: Σύλλογος «Σκουφάς». Καρναβ-άλιεν: 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Βενετσάνικες φλόγες: Γκρουπ από το Θεσπρωτικό, Ο μικρός Νικόλας: Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Άννας Τσέτσου, PALSO ARTAS BALLOONS:Σύλλογος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Άρτας, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα: Χορευτική ομάδα «Armonia Αrta», Ψάχνοντας για πετρέλαιο στην Άρτα – Άραβες και βλάχοι: Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα – Κωνσταντίνου», Τα καθαρά παιδιά: Γκρουπ «Κyratsistas», «Χρυσοί Αιμοδότες»: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, Μανιτάρια και Ξωτικά:BΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ KUNG FU – IWKA (ΙΒΕΚΑ) Τμήμα Fitness με την Αθηνά Κοντογιάννη, Αγρόκτημα: Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «Πύρρος» – Ρυθμική και Αισθητική Γυμναστική,

Παγώνια: Γυμναστήριο Gym G, Rio Duende Janeiro: Σχολή χορού Duende, Εκλογές 2019…σαν τα πρόβατα: Γκρουπ «Οι γιατρούδες», Ζου(ρ)λουKrotalArta: Ομάδα κρουστών KrotalArta, Οι πανκοραμένες: 5Ο Γυμνάσιο Άρτας, Power of LOVE στο ΚΑΠΗ, Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Φιλοθέης», Κόμμα Ανεξάρτητων Υποψηφίων Λαϊκών Αξιών για την Εξουσία: γκρουπ «Κίσσες», Αλαλούμ και ότι να’ναι, MasterΨήστς: Σύλλογος Μελισσουργιωτών «Ο Αι – Μάρκος», ΑRTA Αirlines: Γκρούπ «Oι Φευγάτες», Οι ΟSCARισμένες, Το Τρενάκι της χαράς.
Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασαν πολύ επιτυχημένα για τρίτη χρονιά ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα, οι καρναβαλιστές χόρεψαν στις μουσικές επιλογές του Αλέξη Κατσαδωράκη και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση για όσους άραξαν στον καναπέ τους.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ και εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος καθώς και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει και φέτος ένα πετυχημένο καρναβάλι.
Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την επισκευή και την μεταφορά των αρμάτων και ήταν αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση.
Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο κουκιά έτσι ώστε ως υποψήφιος δήμαρχος να μετρήσει τα κουκιά του και να κάνει τα κουμάντα του.

Με επιτυχία έγινε στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης ο σοκοφρετοπόλεμος. Τα γκρουπ, μετά το πέρας της παρέλασης, επέστρεψαν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου ο Δήμαρχος και οι καρναβαλίστριες έριξαν από μπαλκόνι σοκοφρέτες στους θεατές, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και γέλιου.
O Εμπορικός Σύλλογος Άρτας στηρίζοντας το Καρναβάλι και πρόσφερε σε όλα τα γκρουπ καραμέλες οι οποίες μοιράστηκαν στους θεατές με το σύνθημα: «ΑγοράΖΩ στην Άρτα – Στηρίζω την πόλη μου».
Μετά την παρέλαση τα γκρουπ ξεφάντωσαν μέχρι τελικής πτώσεως στα μπαρ και στα club της πόλης.

Η Άτυπη Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους ευγενικούς χορηγούς: «Ζάγκλης Γιώργος -χρυσός-ασήμι-οπτικά», «TAXI&GO», Σωματείο Αρτοποιών Άρτας και ΙΟΝ. Επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας για τη στήριξή τους.
Επίσης ευχαριστεί την ομάδα περιφρούρησης που φρόντισε για τη ροή της παρέλασης και είναι οι: Γκέλυ Κογιαντή, Λίτσα Καραπέτση, Κατερίνα Παππά, Μαρία Τσιώρη, και Μαρία Κογιαντή.
Ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) που πάντα συμπαραστέκονται σε αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών.
Και βέβαια τους θεατές που με τη συμμετοχή τους και το γέλιο τους μας ενισχύουν ηθικά έτσι ώστε το καρναβάλι μας να ταξιδεύει δυνατά στο χρόνο.
Για φωτογραφικό υλικό και σχόλια δείτε τη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων συνεχίζεται

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Οι εκδηλώσεις των Αποκριών πόλος έλξης για συμπολίτες και επισκέπτες»

Με τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις των Αποκριών στο Δήμο Αρταίων. Το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση με συμμετοχή πολυπληθών γκρουπ, οι παραστάσεις για μικρά παιδιά και η συναυλία με τους REC κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας συμμετείχαν πάνω από 30 γκρουπ με εκατοντάδες συμμετοχές, ενώ στο Μαθητικό Καρναβάλι συμμετείχαν 15 γκρουπ από Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων.

«Κατά γενική ομολογία οι καρναβαλικές αυτές εκδηλώσεις ήταν οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε. Για μια ακόμη φορά δείχνουμε ότι η Άρτα είναι στο επίκεντρο και των καρναβαλικών εκδηλώσεων και αποτελεί πόλο έλξης και για επισκέπτες αυτή την περίοδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την άτυπη ομάδα του Καρναβαλιού Γυναικών για την άριστη συνεργασία, τα Δημοτικά, τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όλους τους εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, τον Αντιδήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκο Λιόντο, όλους τους συμμετέχοντες στα καρναβαλικά γκρουπ, τα ΜΜΕ, τα στελέχη του Δήμου και φυσικά όλους τους Αρτινούς και τις Αρτινιές που παρέστησαν μαζικά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων θα συνεχιστεί από την Παρασκευή 8 Μαρτίου ως εξής:
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19:00 θα αναβιώσει των έθιμο των «Μπαντίδων»
από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο Σκουφάς», στον Πεζόδρομο της Σκουφά – πλ. Εθνικής Αντίστασης
Το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα γίνουν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.) στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Στις 11 το πρωί θα αναβιώσουν τα “Γαϊτανάκια Πολιτιστικών Συλλόγων” στον Πεζόδρομο της Σκουφά
Την Κυριακή 10 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα γίνουν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.) στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Στις 10:45 θα διεξαχθεί αποκριάτικη χορευτική επίδειξη από το καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού “Duende” στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί “Magic Show” για τους μικρούς μας φίλους στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Στις 12:15 θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, με Αφετηρία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από τις 10:30 θα διεξαχθούν τα Παραδοσιακά Κούλουμα από τον Δήμο Αρταίων στο Παραποτάμιο πάρκο (απέναντι από την πλατεία Ζέρβα).

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν Γαϊτανάκια και άλλα αποκριάτικα δρώμενα, ως εξής:
Στις 3 Μαρτίου στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας, από τις 10 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.
Στις Εργατικές κατοικίες Άρτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών «Άγιος Παντελεήμων» στις 11 το πρωί
Στην πλατεία Γαβριάς από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαβριάς «Οδυσσέας» στις 11.00 π.μ.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου στην πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Γραμμενίτσας (Παιδικά τμήματα) στις 18:00
Την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων από τον Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων στις 15.00 μ.μ.
Στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας στις 10.00 π.μ. και στις 18.00 μ.μ.
Στην Πλατεία Ροδαυγής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» το απόγευμα

Στη Φιλοθέη, από τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Φιλοθέης στις 10.00 π.μ.
Τέλος, τα Κούλουμα θα εορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις εξής περιοχές του Δήμου:
Στην Πλατεία Ροδαυγής από την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής το πρωί
Στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας στις 11.00 π.μ.
Στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μύτικα «Ο Πρωταγόρας» το πρωί
Στην πλατεία της Λιμίνης από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Λιμίνης «Άγιος Νικόλαος» το πρωί,

Στην Πλατεία Πολυδρόσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολύδροσου «Άγιος Αθανάσιος» το πρωί,
Στη Δρυώνα Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Δρυώνας Κορφοβουνίου «Οι Άγιοι Απόστολοι» στις 11.00 π.μ.
Στο Δημοτικό Σχολείου Ελάτου Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Κορφοβουνίου «O Αη – Γιώργης» στις 11.00 π.μ.