Τα ονόματα των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ έληξε στις 12.00 το μεσημέρι , ημέρα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 (τελευταία Τετάρτη προ των εκλογών) η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση υποψηφιότητας οι κατωτέρω αναγραφόμενοι δεκαεπτά (17) υποψήφιοι.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. από τις 12.00 έως τις 18.00.
Τα ονόματα των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είναι:
1. Βάγιας Χαρίλαος-Σπυρίδων του Κων/νου
2.Βαδιβούλης Θεοχάρης του Νικολάου
3.Γούλας Βασίλειος του Πέτρου
4.Καραβασίλης Χρήστος του Νικολάου
5.Κολιού – Κολιούλη Αγγελική του Χρήστου
6.Κολιού – Μάνθα Μαρία του Σπυρίδωνος
7.Κουτσούμπας Ιωάννης του Κύρκου
8.Κωσταβασίλης Κων/νος του Αριστοφάνη
9.Λαγοπάτη – Πέτσα Ελένη του Νικολάου
10.Λεπενιώτης Γαβριήλ του Χρήστου
11.Λιόντος Νικόλαος του Χρήστου
12.Μπανιάς Κων/νος του Χρήστου
13.Μπανταλούκα – Τράμπα Ελένη του Ιωάννη
14.Μπανταλούκας Νικόλαος του Σωτηρίου
15.Νάκου Ειρήνη του Γεωργίου
16.Νικολάου Παναγιώτα του Κων/νου
17.Χουλιάρα Σπυριδούλα του Θεοδώρου

Ο Grek Rama εκθέτει στα Γιάννενα
Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ έγιναν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Grek Rama, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Δημήτρης Χατζής».
Ο Grek Rama, γιος του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών στα Τίρανα με εξειδίκευση στα πολυμέσα και την ζωγραφική.
Η έκθεση στα Γιάννενα περιλαμβάνει ουσιαστικά μία εγκατάσταση στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι τα βέλη.
«Τα βέλη μπορεί να είναι οι αναμνήσεις μας, ευχάριστες ή δυσάρεστες. Είναι αυτά που μπορούν να διαπεράσουν τοίχους» ανέφερε ο Grek Rama ευχαριστώντας τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο για την φιλοξενία.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι η τέχνη είναι αυτή που ενώνει τους λαούς. «Μπορούμε να κάνουμε τον πολιτισμό μία ακόμη γέφυρα. Οι γέφυρες γίνονται για να ενώνουν… Είμαστε βέβαιοι ότι το μήνυμα αυτό θα γίνει πιο ισχυρό και μέσα από την συγκεκριμένη έκθεση», σημείωσε.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα.

Έξι εταιρίες συμμετέχουν στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό
Στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ, για το έργο «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», δήλωσαν συμμετοχή οι εξής έξι εταιρείες: TRITON ACT AE, GREENESCO ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., ΘΕΜΕΛΗ-PAGANO&ASCOLILLO SPA, ΙΝΤΡΑΚOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε., ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-FOTAGONLED A.E., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.. Ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε 8.038.831 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με το σύστημα του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Σύλλογος Δρομέων Άρτας
Κόβουν την πίτα τους
Την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας η οποία θα γίνει στις 18η Ιανουαρίου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Επιμελητήριου Άρτας στις; 6 το απόγευμα.
Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι τα παρακάτω. Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων 2019.Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2019.Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση οικονομικού έτους 2019.Συζήτηση εκπροσώπων για τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό.Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή μη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε διοικητική και διαχειριστική ευθύνη.Ανάγνωση προγράμματος δράσης έτους 2020.Συζήτηση εκπροσώπων για το πρόγραμμα δράσης έτους 2020.Θέματα χώρου δραστηριότητας
Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας στη ταβέρνα ΧΑΒΑΗ. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραβρεθούν με τις οικογένειές τους για να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα δρομική χρονιά!

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ
«Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια ακόμα Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος των 8 Κυριακών» σημειώνει σε ανακοίνωσή του η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ζητά «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ»
Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια ακόμα Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος των 8 Κυριακών.
Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Έτσι δίνει το δικαίωμα με νόμο, που πέρασε από τη Βουλή το Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού πάρκου Δήμου Σπάτων, να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα περί δήθεν ανάγκης λειτουργίας των καταστημάτων λόγω «αυξημένης επισκεψιμότητας για να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα»!!! επειδή είναι κοντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!
Επίσης, το Jumbo ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφασή του να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά του σε Πρέβεζα και Κατερίνη.
Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμά τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για κατανάλωση και όχι ο χρόνος.
Επίκαιρο, όσο ποτέ, η επαναφορά μιας δικής μας ρύθμισης λειτουργίας των καταστημάτων και της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΟΙΥΕ και τα σωματεία μέλη της θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών.
Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης που υπηρετεί τη βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές».

Ορίζοντες Ηπείρου
Κ. Μενδώνη, κ. Καχριμάνη, κ. Σουκουβέλο σάς παραπέμπουμε στο Πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου για τον Τουρισμό
Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για το ιστορικό Σούλι, καθώς ήταν οι μόνες αναφορές που συνιστούν μια δήλωση προόδου για τον πολιτισμό στην Ήπειρο.
Για το μεγάλο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα αρχαία θέατρα, αναμένουμε κάποια στιγμή, μια λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία του έργου και το “χτύπημα στην πλάτη” από την Υπουργό, δε μας λέει κάτι…
Όσον αφορά τέλος, το θέμα του φακέλου του Ζαγορίου για την UNESCO, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως και με την ποθούμενη επιτυχία, ακόμα του στόχου της κυβέρνησης της ΝΔ, δε σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουν τα Ζαγοροχώρια από επισκέπτες.
Μη δίνονται λάθος εντυπώσεις, από Δημάρχους και Περιφερειάρχη για ένα θέμα που αποτελεί σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνεκτικό και προσανατολισμένο σχέδιο για την περιοχή μας, όπως αυτό που έχουν περιγράψει με το προεκλογικό τους πρόγραμμα, οι “Ορίζοντες Ηπείρου”.
Το σήμα της UNESCO ενδιαφέρει κυρίως ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι σήμερα δεν “κοιτούν” την Ήπειρο, γιατί πολύ απλά η προσέλκυση ξένων τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δέκα χρόνια αφ’ ότου η τουριστική προβολή της Ηπείρου πέρασε στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, ο απολογισμός της όσον αφορά τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, είναι ακόμα πολύ φτωχός κι αυτό το πιστοποιούν και τα στοιχεία των υψηλών πληροτήτων κατά τις ημέρες των εορτών (η περιοχή κατακλύστηκε από Έλληνες επισκέπτες).
Ναι στην UNESCO λοιπόν αλλά από μονή της, η UNESCO δε μπορεί να αλλάξει την εικόνα του τουρισμού στην Ήπειρο.

Ο βουλευτής Γιώργος Καμίνης, για την  ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης

Ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημερινή ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου από την κυβέρνηση:

Η σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση για ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελεί μια ξεκάθαρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού -μεταναστευτικού μέσω των υπαρχουσών δομών. Η κυβέρνηση ομολογεί το σοβαρό λάθος που διέπραξε με την κατάργηση του Υπουργείου Μετανάστευσης κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης τον Ιούλιο. Λάθος που επιχείρησε να διορθώσει, ανεπιτυχώς όπως δείχνει η σημερινή εξέλιξη, δημιουργώντας συντονιστές επί συντονιστών.

Όπως είχε προβλέψει από την αρχή το Κίνημα Αλλαγής, η για επικοινωνιακούς λόγους κατάργηση του Υπουργείου δημιούργησε ένα πρόσθετο διοικητικό και επιχειρησιακό χάος που θέτει πια σήμερα σε σοβαρή δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη στα νησιά αλλά και σε άλλα σημεία της επικράτειας. Η κατάργηση του Υπουργείου δεν έλυσε σχεδόν κανένα από τα πολλά προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κάκιστη διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση οφείλει πια να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική και προσφυγική πρόκληση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση. Η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό τείνει σήμερα πια, ενώπιον και της πολυεπίπεδης τουρκικής πρόσκλησης, να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις.