Τα Τζουμέρκα της προκοπής

Tου Χρήστου Τούμπουρου

Τα Τζουμέρκα της ομορφιάς, της εγκατάλειψης, της ξενιτιάς και της ερήμωσης… Υπάρχουν όμως και τα Τζουμέρκα της προκοπής, της προόδου και του πολιτισμού.
Με μεγάλη χαρά και, πώς να το κάνουμε, με περηφάνια πληροφορηθήκαμε το γεγονός πως η πατριώτισσά μας Ντίνα Αγγέλη εκλέχτηκε τακτική καθηγήτρια Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. (ΕΚΠΑ).

Είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που φέρει τον τίτλο της τακτικής καθηγήτριας Καρδιολογίας. Προσωπικά πέρα από την περηφάνια ως πατριώτισσα, εγώ νιώθω και βαθιά συγκινημένος γιατί τους γονείς της Γιάννης Αγγέλης (από το Γραικικό) και Αρτεμισία (Σία) Δήμου ή Μπαλαδήμα (από την Άγναντα) είχα δασκάλους. Η Αρτεμισία «με ηρέμησε» και ο Γιάννης Αγγέλης με έμαθα «δυο κλίτσες γράμματα». Να πω και τούτο. Όλα τα χρόνια που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ιπποκράτειο με αγάπη φροντίζει τους ασθενείς και με εξαιρετικό πατριωτισμό τους πατριώτες

Τα Τζουμέρκα όμως δεν τελειώνουν. Παράλληλα ο Αλέξανδρος Αλέξανδρος Μπριασούλης του Θανάση και της Σοφίας από Κτιστάδες (Κουσοβίστα) εκλέχτηκε επίκουρους καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Αλέξανδρος είναι ηλικίας 35 ετών και εγώ είμαι περήφανος γιατί είναι βαφτισιμιός μου. Φαίνεται πως τα Τζουμέρκα για πολλά χρόνια θα κυριαρχούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Καρδιολογίας.

 

 

Κωνσταντίνα Ιωαν. Αγγέλη, τακτική καθηγήτρια Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

 

 

Αλέξανδρος Αθ. Μπριασούλης, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.