Τζουμέικερς - Δύο θερινά σχολεία που θα λάβουν χώρα στα Τζουμέρκα φέτος

“Δύο θερινά σχολεία για την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα θα λάβουν χώρα στα Τζουμέρκα φέτος, σύμφωνα με ενημέρωση από το ανοιχτό εργαστήριο των “Τζουμέικερς”
Σε αυτά θα διδάξουν επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάλιν, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μπουλούκι, τους Tζουμέικερς και το Σχολείο της Γης “Νέα Γουινέα”. Τα θερινά σχολεία απευθύνονται σε φοιτητές/τριες από όλο τον κόσμο και από σχεδόν όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Δεν υπάρχουν δίδακτρα αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δημοτικό Ωδείο Άρτας
Συνεχίζονται οι εγγραφές Β’ εξαμήνου, για όλα τα τμήματα και τις σχολές
Εποχή εγγραφών Β΄εξαμήνου για όλα τα τμήματα και τις σχολές σε όργανα και θεωρητικά, ατομικά και ομαδικά μαθήματα, αυτή που διανύουμε, το Δημοτικό Ωδείο Άρτας, ένα Δημοτικό ωδείο που εδώ και 30 χρόνια συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της πόλης.
Μάλιστα, από τον Μάρτιο, θα λειτουργήσει το καινούργιο τμήμα Μουσικού Νηπιαγωγείου, για ηλικίες από τριών έως τεσσάρων ετών. Επίσης, συνεχίζεται το προπαρασκευαστικό τμήμα μουσικής αγωγής για ηλικίες από 5,5 έως 6,5 ετών, τα μαθήματα του οποίου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 17.00 -18.00. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2651073595-6974061854, Πρέντζα Φωφώ .
Επιπλέον, για νέα μέλη χορωδίας, οι ακροάσεις και η συμμετοχή, πραγματοποιούνται για το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας κάθε Παρασκευή στις 19.00 και της Εφηβικής κάθε Παρασκευή στις 20.00.Πληροφορίες, στα τηλ.26510 73595 -6943712275, Σταχοσίδου Νέλλη
Τέλος, το β’ εξάμηνο θα λειτουργήσουν και νέες σχολές για Κλαρινέτο-Βιολοντσέλο-Βιόλα.
Το Δημοτικό Ωδείο Άρτας συνεχίζει να προσφέρει και να προσδίδει νέες δυνατότητες στους νέους γιατί η μουσική προσφέρει ελευθερία στην ψυχή και στη σκέψη.

Ενημέρωση των μελών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ για τη διενέργεια εκλογών
Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Γιώτης Χρήστος και η γραμματέας Βασσιούλα Γεωργία το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με τρία Τέκνα Νομού Άρτας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την διενέργεια γενικής Συνέλευση καθώς και Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ. Τα εγγεγραμμένα και οικονομικά ενήμερα μέλη του συλλόγου μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους, γραπτώς, για συμμετοχή στις Αρχαιρεσίες έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Ό Γιώργος Πανέτας για την παραίτηση Μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης
Σχετικά με την παραίτηση των άμισθων Μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιάννης Μόραλης, μια επιτροπή που συστάθηκε με στόχο την ενίσχυση και την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Πινακοθήκης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), Γιώργος Πανέτας, αναφορικά με την παραίτηση, προέβη στην εξής δήλωση: «Η διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, κρίνεται εξ ορισμού, από το αποτέλεσμα και από τις πράξεις.
Και το αποτέλεσμα της διαχείρισης της Δημοτικής Πινακοθήκης τα τελευταία χρόνια είναι πέρα για πέρα επιτυχημένο.
Σ’ αυτό συγκλίνουν, η απόλυτα επιτυχημένη έκθεση για τον Γιάννη Μόραλη, που αν και άλλες Δημοτικές Αρχές, είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν να κάνουν απέτυχαν στη διοργάνωση ενός τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτιστικού γεγονότος, η συνολική αύξηση της επισκεψιμότητας της Πινακοθήκης, οι επόμενες εκθέσεις αντίστοιχου βεληνεκούς που ήδη δρομολογούνται για την Έκθεση, η αναγνώρισή της εντός και εκτός Άρτας.
Ως Νομικό Πρόσωπο, σεβόμαστε τις υπερβάλλουσες ευαισθησίες που εκδηλώνουν τα μέλη που παραιτήθηκαν- συμβατές σε μεγάλο βαθμό με την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία- τους ευχαριστούμε- και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία από εδώ και στο εξής».

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών
Έναρξη περιόδου Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα
Το Κυνήγι Τρούφας είναι πάλι εδώ! Μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα επιστρέψουμε σε μία «κανονική» πραγματοποίηση των κυνηγιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, δηλαδή από 1η Μαρτίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2022.
Πρόκειται για μία εναλλακτική δυνατότητα στην περιοχή, που δεν προσφέρει μόνον τη χαρά της εύρεσης του πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού στο δάσος, αλλά και τη γνωριμία με την ιδιαίτερη γεύση του. Σε συνδυασμό δε με τη γνώση γύρω από τα μανιτάρια και την τρούφα που προσφέρει η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη και άκρως απολαυστική εμπειρία.
Τα κυνήγια τρούφας τα διοργανώνει το Μουσείο, στα δάση της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν οργανωμένα groups, σχολεία, καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες σε ημερομηνίες που ανακοινώνει το Μουσείο. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το κυνήγι privé, το οποίο από φέτος προσφέρεται σε δύο εκδοχές, την κλασσική και την Privé Premium, με περισσότερες παροχές
Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 3 ωρών και περιλαμβάνει:
-Κυνήγι τρούφας στο δάσος με ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα
-Γευσιγνωσία μανιταριών στο δάσος
-Μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος
-Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο

Αναβολή εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Άρτας
Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε λόγω των θλιβερών γεγονότων που συμβαίνουν στην Ουκρανία, την αναβολή όλων των εκδηλώσεων ψυχαγωγικού ή αντίστοιχου χαρακτήρα.
Για τον λόγω αυτό, η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Άρτας, στο Κτήμα Μάρος, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, τη Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022 αναβάλλεται.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ – παράταση έκθεσης ελευθέρια 2022
Παράταση της έκθεσης «Η Σχέση με τον Χρόνο – Ωρολόγια τσέπης 18ου – αρχές 19ου αιώνα», στα
Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, μέχρι την Παρασκευή 4-3-2022.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου (Ι.Α.Μ.Η.), που αναδεικνύει και προβάλλει την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό, εκατόν εννιά χρόνια μετά την απελευθέρωση, εναρμονίζονται οι συχνότητες των ανθρώπων με τον Παγκόσμιο Συντονισμένο Χρόνο και την εποχή του Internet μέσα από τα διακόσια σαράντα ατομικά ρολόγια της καθημερινότητας, αντρικά και γυναικεία με σημειολογία της εποχής και συμβολισμούς. Ώρα και χτύποι (beats) μετρούν τον χρόνο.
(Είσοδος από Δ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων, Κάστρο Ιωαννίνων)
Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 Δευτέρα – Παρασκευή ή κατόπιν συνεννόησης στο τηλ 2651034469, mail@gak.ioa.sch.gr κ. Λ.Εμμανουηλίδου.