Τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Επικαλούμενοι τους Αστυνομικούς ζητούσαν έως και 150.000 ευρώ!

Σύλληψη 55χρονου – αναζητούνται συνεργοί του

Συνελήφθη στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 55χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος. Επιπλέον, αναζητούνται συνεργοί του.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι επικαλούμενοι την ιδιότητα Αστυνομικού, τηλεφωνούσαν με απόκρυψη αριθμού, σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση έως (150.000) ευρώ.

Ειδικότερα, ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το μεσημέρι στα Ιωάννινα, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία, την 12/13-02-2019, στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε περιπτώσεις απάτης που τελέστηκαν στην περιοχή της Κηφισιάς Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατ΄ εξακολούθηση ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων σε όλη την Ήπειρο

Συνελήφθη, στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, μία 44χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε βούλευμα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ιωαννίνων, μία 55χρονη ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης -18- μηνών, για κλοπή.
-Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για κλοπή.
-Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 52χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και είκοσι ημερών, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για συμμετοχή του σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.