Την Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΗ να «ΝΕΚΡΩΣΕΙ» όλη η πόλη

Ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.οο π.μ. ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

Με τη συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγους αγροτών, του εμπορικού συλλόγου Άρτας, των μαθητικών συμβουλίων των λυκείων, των φοιτητών από τις σχολές της Άρτας, και των δευτεροβάθμιων ενώσεων, δημοσίου, αγροτών, επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μάρτη 2023, η σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, με θέμα την οργάνωση της γενικής απεργίας την Πέμπτη 16/3/2023. Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται! ‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το μήνυμα έστειλε η λαοθάλασσα στην Άρτα, και τώρα θα το στείλει ακόμα πιο δυνατά.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ «Κοινή πεποίθηση, που φάνηκε από τις τοποθετήσεις όλων των φορέων, ήταν η συνέχιση της πάλης που αναπτύχθηκε, ακόμα πιο ορμητικά, με επέκταση των μορφών και τρόπων δράσης. Δεν χάνουμε ούτε στιγμή. Από σήμερα όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση όλων των εργαζομένων και του λαού της Άρτας με περιοδείες, συσκέψεις και ΓΣ σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με όλους τους τρόπους. Είναι χρέος μας, απέναντι στη σήψη και την μπόχα που εκπέμπει το καπιταλιστικό σύστημα, να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Ιδιαίτερα σήμερα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση στο νερό, την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού «Αγία Σοφία», κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων διαμορφώθηκε με την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 11.οο π.μ. από την πλατεία Κιλκίς. Την Τρίτη 14 Μάρτη στις 11.30π.μ πάλι από την πλ. Κιλκίς, μαθητική Μουσική Πατινάδα και το Σάββατο 18/3 στις 7.30μ.μ. καλλιτεχνική μαθητική παρέμβαση στην πλ. Αγίου Δημητρίου.
Καλούμε όλο το λαό της Άρτας να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις.

Κάλεσμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας
Στην πανελλαδική απεργία Πέμπτη 16.03 καλεί για συμμετοχή η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας, που σε ανακοίνωση αναφέρει:
Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ!
Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη – Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως.
Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας – Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών μας δείχνουν τον δρόμο. Συνεχίζουμε μέχρι τέλους.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην μεγάλη πανελλαδική και πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3, ώρα 11:00πμ στην Πλατεία Κιλκίς στην πόλη της Άρτας»

Εμπορικός Σύλλογος
Με ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει πως τα εμπορικά μαγαζιά την Πέμπτη 16 Μαρτίου θα είναι κλειστά από 8 έως 14, καθώς καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 11 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

Και η ΑΔΕΔΥ Άρτας
Το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως «την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία ΚΙΛΚΙΣ».