Τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στο Σέλτσο

Τελικά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Σέλτσο, όπου τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στον αγώνα τους εναντίον των Τούρκων για ελευθερία.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα, στην ανακαινισμένη ιστορική Μονή Σέλτσου και τη διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση η οποία τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο της Μονής, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και φορέων.

Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν λιτές για την αποφυγή συνωστισμού, με τους παριστάμενους να φορούν όλοι τις απαραίτητες μάσκες και παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος κ.α..
Το κτηριακό συγκρότημα της Μονής αρχικά κτίστηκε τον 10ο αιώνα και καταστράφηκε από μεγάλο σεισμό στις αρχές του 15ου, για να ανεγερθεί εκ νέου το 1697.

Σήμερα σώζεται το καθολικό της Μονής που είναι λιθόκτιστο, Αθωνικού τύπου. Τριγύρω βρίσκονται τα κελιά της, τα οποία έχουν πλέον ανακαινιστεί. Το εσωτερικό του ναού έχει εξαιρετικές αγιογραφίες και τοιχογραφίες, ενώ εντυπωσιακό είναι και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του με το χρυσό επίχρισμα και τις σημαντικές εικόνες.