Τμήματα χορού από τον Σύλλογο "ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ"

Το ΔΣ του Πολιτιστικού-Λαογραφικού-Εξωραϊστικού συλλόγου “ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ” ανακοινώνει την επαναλειτουργία του χορευτικού μας τμήματος με χοροδιδάσκαλο τον κ Κομτζιά Γεώργιο.
Θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών ενηλίκων και για
πρώτη φορά τμήμα παίδων κ εφήβων
Οι εγγραφές ξεκινούν απο 12 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Καραμπούλας Θωμάς και η Γραμματέας Λιάκου Γεωργούλα Ιωάννα τα αιτήματά σας θα υποβάλλονται:
1.Στο γραφείο του συλλόγου μας Δευτέρα και Τετάρτη 6-8μμ
2.Στο τηλέφωνο 6986121912 με την υπεύθυνη χορευτικού κυρία Λαζαρίδου Σοφία
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων μας θα τηρηθούν οι επιβεβλημένοι κανόνες υγιεινής (θερμομέτρηση-απολύμανση χεριών-μάσκες

Έκθεση Φωτογραφίας- 4η Διάσταση “το μέσα μας”
Η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦωτΟΑρτ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας του συλλόγου στις 26/9/22 7μμ στο Αρχοντικό Ζορμπά, Ξάνθου2 – Άρτα (περιφερειακή οδός) με θέμα 4η Διάσταση “το μέσα μας”. Η έκθεση θα διαρκέσει από 26/9/22 έως 3/10/22 , καθημερινά 6μμ – 9,30μμ.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ – ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
Πώς είναι να επιχειρείς κατάδυση στον απύθμενο τόπο της ύπαρξής σου, με μια βουτιά χωρίς ανάσες; Πώς είναι να φεύγεις από την τρισδιάστατη πραγματικότητα, σε ένα ταξίδι άλλοτε διαμαρτυρίας κι επανάστασης, κι άλλοτε ανακωχής με γνωστούς κι άγνωστους δαίμονες; Είναι, που η αναζήτηση σε συμπαρασύρει στο πρωτόγνωρο αντίκρισμα της άβουλης ως τώρα ύπαρξής σου ή που ο νους τυφλώνεται από το φως της ψυχής;
Δυο χειμώνες και δυο άνοιξες φρόντισαν να χωρέσουν τις αναζητήσεις μας, τους φόβους μας, τις αδυναμίες μας , τους ενδοιασμούς μας και τις ανασφάλειες μας, και να χαράξουν δρόμους συνένωσης και συνεύρεσης των μελών της ΦωτΟΑρτ για να εξομολογηθούν τα «έσω», κατ’ εικόνα της νέας διάστασης, «της τέταρτης». Πλοηγός στο ταξίδι, ο Στέφανος Μασούρας, και συνταξιδιώτες η Κατερίνα Παπαδημητρίου, ο Παύλος Καρέζος, ο Νίκος Κασσελούρης, ο Χρήστος Πάνου , ο Μανώλης Τουτουδάκης, η Κατερίνα Ζαβερδινού και η Κατερίνα Σάτου Βέρρου με διάθεση για μια διαδρομή άνευ ορίων, στεγανών και μέτρων, σκηνοθετούν τον κόσμο, αυτόν που αιφνιδιαστικά ξεπήδησε μέσα στις νέες συνθήκες μιας πρωτοεμφανιζόμενης καθημερινότητας.
Στην έκθεση της ΦωτΟΑρτ με τίτλο : «Τέταρτη διάσταση, το μέσα μας», αποκαθηλώνονται τα πρέπει, με βλέμμα και διάθεση τέτοια, που κάνει τον θεατή να αναρωτιέται αν το οπτικό του πεδίο θολώνει από συγκινησιακό συναίσθημα και καθιστώντας τον, την ίδια στιγμή μάρτυρα της νέας διάστασης, μέσα από τη ματιά των δημιουργών φωτογράφων.
Στην Οικία Ζορμπά, μνημείο Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, και στα ταμπλό ανακοινώσεων του Δήμου Αρταίων ξεδιπλώνεται η συνέχεια της ιστορίας αυτής της “τέταρτης διάστασης”.

Δήμος Ζηρού: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 10.00 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας. Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον Δήμο.
Καλούμε όλους τους συνδημότες και κατοίκους του ΔήμουΖηρού που μπορούν να αιμοδοτήσουν, να σπεύσουν διότι οι ανάγκες για αίμα, είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Σημειώνεται ότι η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ανεκτίμητης αξίας, που δίνει ελπίδα και πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αίμα μπορεί να προσφέρει ο κάθε υγιείς άνθρωπος ηλικίας 18 έως 65 ετών, με εξαίρεση εκείνους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο 20ήμερο ή κάνουν χρήση ινσουλίνης. Οποιαδήποτε άλλη απορία υπάρχει θα απαντάται από τον γιατρό στο χώρο της αιμοδοσίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η αιμοδοσία διαρκή 5 λεπτά και είναι απόλυτα ασφαλής.
Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από φάρμακα. Το αίμα προσφέρεται!

Παράταση της Ανάρτησης του κτηματολογίου για Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα
Σε ανακοίνωση της εταιρείας που ανέλαβε το κτηματολόγιο, εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων , η Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.
Μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:
-Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
-Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
-Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.
-Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
-Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλ:
26810-75914 (Π.Ε. Άρτας), 26820-28159 (Π.Ε. Πρέβεζας), και 26450-21997 (Π.Ε. Λευκάδας) καθημερινές 8:00 -16:00. και Τετάρτες 8:00 -20:00

Νέος Γενικός Γραμματέας της AIEB εξελέγη ο Χρήστος Σταυράκος
Από τις 22 έως τις 27 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα σε Βενετία και Πάδοβα το 24ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών (https://byzcongress2022.org/). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιστημονική Συνάντηση Βυζαντινολόγων, η οποία διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική πόλη κάθε φορά. Την 26η Αυγούστου όλες οι εθνικές επιτροπές χωρών από όλον τον κόσμο όπου θεραπεύονται Βυζαντινές Σπουδές, τριανταεννέα στον αριθμό, συνεδρίασαν στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη (Βενετία) και εκτός των άλλων θεμάτων εξέλεξαν τα τρία νέα μέλη του Προεδρείου (Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία) της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών (Association Internationale des Études Bzyantines, ΑΙΕΒ). Νέος Γενικός Γραμματέας της Association Internationale des Études Bzyantines εξελέγη ομόφωνα ο Χρήστος Σταυράκος, καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι η πρώτη φορά που ένας εν ενεργεία καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκλέγεται στη θέση αυτή.
Η Association Internationale des Études Byzantines, AIEB) ιδρύθηκε το 1948, λίγο μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχαν προηγηθεί πολλές γόνιμες ζυμώσεις κατά τη διάρκεια των βυζαντινολογικών συνεδρίων που διοργανώνονταν τότε. Η Διεθνής Επιτροπή, συγκροτείται από εκπροσώπους εθνικών επιτροπών, μελών της Ένωσης και συνιστά το μόνιμο εκτελεστικό όργανο της AIEB.
Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της Association Internationale des Études Byzantines είναι η διοργάνωση και εποπτεία Διεθνών Συνεδρίων, τα οποία διεξάγονται κάθε φορά σε διαφορετική χώρα. Έως τώρα έχουν συγκληθεί είκοσι τέσσερα συνέδρια, το προτελευταίο από τα οποία διοργανώθηκε στο Βελιγράδι το 2016 και το τελευταίο τον Αύγουστο του 2022 σε Βενετία και Πάδοβα. Τα Διεθνή αυτά συνέδρια προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερώνονται εκ του σύνεγγυς για την εν εξελίξει έρευνα Βυζαντινολόγων όλων των κλάδων από διάφορες χώρες και να συναντώνται προσωπικά με τους συναδέλφους τους.
Το επόμενο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Βιέννη το 2026.