Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Άρτας:

Προχώρημα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και πιο μαζικά
Συνεδρίασε την Τετάρτη, 22-1-2020, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, υπό τη νέα διευρυμένη μορφή του, η οποία αριθμεί 50 και πλέον «συντρόφους και συντρόφισσες». Αποφασίστηκε η συνέχιση της διεύρυνσης του τμήματος με στόχο την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση όλων των Δήμων του Νομού μας και εκλέχθηκε προσωρινό συντονιστικό όργανο. Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας θα προχωρήσει πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και πιο μαζικά, ώστε να εκφράσει έναν σύγχρονο, ρεαλιστικό, αριστερό αυτοδιοικητικό λόγο, με γνώμονα την προάσπιση και ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τον Νομό μας και, ταυτόχρονα, θα αποτελέσει τροχοπέδη στο κλίμα συντηρητισμού και μισαλλοδοξίας που – σκόπιμα- θεσμικοί φορείς του Νομού μας καλλιεργούν σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Ηπείρου για το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας
Επιστολή προς το Δ.Σ. του Φορέα (ΝΠΔΔ) «Ελληνικό Κτηματολόγιο», απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την υπαγωγή του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο υποκατάστημα του εν λόγω φορέα στην Πρέβεζα.
Ο κ. Καχριμάνης έχοντας υπόψη σχετικό έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, την από ετών υφιστάμενη δικαστική χωροθεσία στην Περιφέρειά μας (σύμφωνα με την οποία η περιφέρεια της Φιλιππιάδας υπάγεται στο Πρωτοδικείο Άρτας) και τέλος την εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους, αναφορικά με τα ακίνητά τους, που βρίσκονται σε περιοχές που εξυπηρετούντο από το Υποθηκοφυλακείο αυτό, ζητά με την παρέμβασή του την ανάκληση της απόφασης υπαγωγής του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο υποκατάστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Πρέβεζα.

Σωματείο Ηπειρωτών Εικαστικών
Έκθεση ζωγραφικής “μικρόκοσμοι”
Το Σωματείο Ηπειρωτών Εικαστικών αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών σας προσκαλεί σε συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με τους καλλιτέχνες, στην έκθεση “μικρόκοσμοι” στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 18.30. Πρόλογος για την υποδοχή του κοινού, με θέμα “Έργο Τέχνης και δημιουργός – το αμφιπρόσωπο”, θα γίνει από τον Μιχάλη Οικονομίδη, γλύπτη και τέως Σύμβουλο Εικαστικών Μαθημάτων.

Ευχαριστήρια επιστολή της Αλβανικής Εκκλησίας προς το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ.
Ευχαριστήρια επιστολή προς το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έστειλε ο Επίσκοπος Απολλωνίας και Φίερι κ.κ Νικόλαος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας για την βοήθεια σε ρούχα που έστειλε το Τμήμα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον μεγάλο σεισμό της 26ης Νοεμβρίου.
Στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει: «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη βοήθεια σας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο αλβανικός λαός ύστερα από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου. Σας ευχαριστούμε που με τα δώρα και τα δέματα που μας στείλατε, διευκολύνατε την προσπάθεια και την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία φιλοξένησε 200 άτομα που έμειναν χωρίς στέγη μετά το σεισμό και συνεχίζει να φιλοξενεί 40 άτομα ακόμα. Πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι ο Θεός θα σας ανταμείβει για ότι κάνατε, δίνοντάς σας ευλογίες πολλές σ’ εσάς και στις οικογένειές σας!
Με ευγνωμοσύνη και πολλές ευχαριστίες από καρδιάς Σας ευχόμαστε και Ευλογημένη Χρονιά!
Με εν Χριστώ αγάπη. Ο Απολλωνίας και Φίερι, +Νικόλαος»

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Έκοψε την 101η βασιλόπιτά του
Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 11;00 π.μ. ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών έκοψε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, την 101η βασιλόπιτά του, εγκαινιάζοντας την είσοδό του στον δεύτερο αιώνα λειτουργίας του (1919-2020).


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου που κατέκλυσαν το “Σπίτι του Ηπειρώτη”, εστιάζοντας στη διαχρονική συμβολή των Ηπειρωτών στη διαμόρφωση της οικονομικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής εικόνας της Πάτρας. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα από τα “τραγούδια της παρέας” και το πολυφωνικό τραγούδι “Σε περικαλώ βοριά μου” από το Σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού του Συλλόγου, όπως, επίσης, να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μικρών μας ζωγράφων του εικαστικού εργαστηρίου. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα.Προηγήθηκε δοξολογία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών στη μνήμη του προστάτη του Πανηπειρωτικού, Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, του επονομαζόμενου φουστανελά. Την υπερμεγέθη εικόνα του Αγίου, την οποία το 1876 φιλοτέχνησαν και δώρισαν οι Ηπειρώτες της Πάτρας, πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού με παραδοσιακές φορεσιές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκε έπαινος στην κ. Μαντώ Κάτσιου, από την Πλακωτή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, για την διαρκή πολύτιμη προσφορά της τόσο από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και από αυτή του μέλους του Συλλόγου.