Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΑΡΤΑΣ προς Δήμαρχο Αρταίων

Κάντο όπως επί Τσίπρα!

Να ξαναβρεί την μαχητικότητα και την διεκδικητικότητα, που επεδείκνυε τα χρόνια που Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΑΡΤΑΣ, με αφορμή την προσπάθεια ακύρωσης του OPEN MALL στην αγορά της πόλης, όπως αυτό είχε αρχικά σχεδιαστεί και για το οποίο δαπανήθηκαν χρήματα αλλά και εργατοώρες σε συσκέψεις, συζητήσεις και αποφάσεις.
«Είμαστε θεατές στο μια σειρά σημαντικών και εμβληματικών έργων για το Δήμο Άρτας αλλά και ευρύτερα για όλο το Νομό, να παραπέμπονται στις καλένδες, να τεμαχίζονται, να κωλυσιεργούν, να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν. Αξιοποίηση ΞΕΝΙΑ, OpenMall, Βιομηχανικό Πάρκο, Πανεπιστημιακών Σχολών – Τμημάτων Άρτας, υλοποίηση μελέτης οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου, είναι μερικά, αλλά τρανταχτά παραδείγματα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς καταστάσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής, που επιβεβαιώνουν την άποψή μας, ότι πρόκειται για μια καθαρά διαχειριστική, χωρίς όραμα και σχέδιο Δημοτική Αρχή.
Τελευταίο παράδειγμα προς τεκμηρίωση της άποψής μας, είναι η ανακοίνωση του Δημάρχου, πως το κόστος για τη δημιουργία του OPENMALL, τελικά είναι 3 φορές!!!!! περισσότερο από το κόστος της εγκεκριμένης πρότασης στο ΕΣΠΑ και ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο, έτσι το ονόμασε , το OrenMall 1, ο δρόμος στην οδόΣκουφά και στη συνέχεια αν εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, το υπόλοιπο έργο (αυτό ονομάστηκε OpenMall 2)!!!

Πρόκειται για καταστάσεις οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να προκαλούν θυμηδία, αν τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά και καθόλου αστεία. Είμαστε θεατές στο μια σειρά σημαντικών και εμβληματικών έργων για το Δήμο Άρτας αλλά και ευρύτερα για όλο το Νομό, να παραπέμπονται στις καλένδες, να τεμαχίζονται, να κωλυσιεργούν, να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν. Αξιοποίηση ΞΕΝΙΑ, OpenMall, Βιομηχανικό Πάρκο, Πανεπιστημιακών Σχολών – Τμημάτων Άρτας, υλοποίηση μελέτης οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου, είναι μερικά, αλλά τρανταχτά παραδείγματα.
Φαίνεται πως για τη Δημοτική Αρχή η αξιοποίηση των σπουδαίων αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος μας, εξαντλείται σε μια σειρά μικρά διαχειριστικά θέματα καθημερινότητας (τα οποία δεν υποτιμούμε, αλλά δεν είναι τα μόνα και τα κυρίαρχα) και σε φωτογραφίσεις μπροστά στο χάρτη της Άρτας, με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Καλούμε τον Δήμαρχο Άρτας, να ξαναβρεί την μαχητικότητα και την διεκδικητικότητα, που επεδείκνυε τα χρόνια που Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα τα πολλά χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία αξιοποίησης και ανάπτυξης του τόπου, του παρασχέθηκαν».

Τι είχε ζητήσει
Τον Αύγουστο του 2016, ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Άρτα με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο. Μετά τις εκδηλώσεις σταμάτησε για ένα γεύμα στο γεφύρι της Άρτας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, που ήταν και ο οικοδεσπότης.
Ο Δήμαρχος Αρταίων υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης στις δηλώσεις του ο Χρ. Τσιρογιάννης σημείωσε και τα εξής: «Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στο Δήμο Αρταίων. Είναι τιμή μας, που επισκέπτεται την Άρτα ένας Αρτινός Πρωθυπουργός… κάναμε μια ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Τσίπρα για τα θέματα της Άρτας». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδους, ο Δήμαρχος Αρταίων, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τις έως τώρα ενέργειες για την χρηματοδότηση (με 4 εκ. ευρώ) των μελετών για την Οριοθέτηση και Διευθέτηση του ποταμού Αράχθου και την πρόσφατη δημοπράτηση τους, ζήτησε την δέσμευση της χρηματοδότησης των έργων που θα προκύψουν, στο τρέχον ΕΣΠΑ, ζήτησε τη χρηματοδότηση της γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου, μετά των προσβάσεων, στην περιοχή του Τριγώνου, (στο ύψος της Φοιτητικής Εστίας).

Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την διαδικασία κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στο Νομό (ένα θέμα που εκκρεμεί από το 1976), για το οποίο το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε την κατασκευή του στη θέση Κρικούκια της Τ.Κ. Αμμοτόπου, πλησίον της Ιόνιας Οδού και ζήτησε την ένταξη των απαραίτητων έργων υποδομής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Επίσης, ζητήθηκε η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη των παραγωγών, η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Άρτας, η ανάδειξη και συντήρηση των Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου του ΤΕΙ, του Στρατοπέδου και του Νοσοκομείου της Άρτας.
Τέλος ο Δήμαρχος Αρταίων του έθεσε τα θέματα της επέκτασης των εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα της Άρτας, της ανέγερσης παιδικού σταθμού και ΚΑΠΗ στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας και την αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Έτος Μόραλη όπως έχει ανακηρυχθεί το 2016, καθώς και για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας και του Ιστορικού Δημαρχείου.