Τομέας Επιστημόνων Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα: Καθηλωθείτε!
Σχετικά με το βοήθημα στους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους ο Τομέας Επιστημόνων Κινήματος Αλλαγής, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Η κυβερνητική εξαγγελία, για επιταγή “επιμόρφωσης” ύψους 600 ευρώ, στους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους, αποτελεί σαφή εμπαιγμό.
Δεν λαμβάνει υπόψη της, την συμβολή που έχει η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δεν λαμβάνει υπόψη της, την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Επιστήμονες – Αυτοαπασχολούμενοι από την υποχρεωτική ή αναγκαστική αναστολή της οικονομικής τους Δραστηριότητας.
Την ώρα που η Κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίνει τη μάχη του brain-drain, στην πράξη αντιμετωπίζει τον Έλληνα Επιστήμονα, που επέλεξε να μείνει στην πατρίδα του και να παλέψει για αυτήν, ως πολίτη β’ κατηγορίας. Αντί να τον στηρίξει ουσιαστικά.
Η Κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα: Καθηλωθείτε.
Είναι λυπηρό επίσης η κρίση να αξιοποιείται, για να κερδίσουν πάλι κάποιοι λίγοι από αυτήν. Και μιλάμε για όσους εκτελέσουν τα προγράμματα “επιμόρφωσης”.

Ληστεία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι στις 29-03-2020 μετά τα μεσάνυκτα, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ενός ημεδαπού στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες προσέγγισαν τον παθόντα και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Βασίλης Γιόγιακας: Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων λόγω σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων
Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω της σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται στην ανησυχία του κτηνοτροφικού κλάδου για τα αδιάθετα αποθέματα της εγχώριας παραγωγής στην πασχαλινή αγορά λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

»Σοβαρή μείωση της ζήτησης αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα εκτιμάται ότι θα επιφέρουν η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, η απαγόρευση συναθροίσεων, η μη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, η μείωση των παραγγελιών από τον κλάδο λιανικής καθώς και των εξαγωγών προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού δημιουργούν εύλογη ανησυχία για υψηλή συσσώρευση αδιάθετων αποθεμάτων της εγχώριας παραγωγής.
Σε πρόσφατη επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) ζητούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών γάλακτος και κρέατος. Με αυτό το σκοπό τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Tροφίμων πρόγραμμα συντονισμένων και σύνθετων ελέγχων στα εισαγόμενα ζώντα και σφάγια αμνοερίφια.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Αν και ποια άλλα μέτρα προτίθεται να λάβουν με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση της εγχώριας παραγωγής αμνοεριφίων και τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών».

Όχημα στον Δήμο Πωγωνίου απο την TOYOTA EΛΛΑΣ
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την TOYOTA EΛΛΑΣ για τη δωρεάν παροχή οχήματος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπρεσιών για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.
Το όχημα παρέλαβε ο Δημαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σιούτη και τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γρηγόρη Μποντίνη. Κατά την παραλαβή ο κ. Καψάλης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ την TOYOTA EΛΛΑΣ για την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι ανάγκες των Ο.Τ.Α. είναι πλέον αυξημένες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και κάθε χείρα βοηθείας γίνεται δεκτή με ανακούφιση. Ευχόμαστε και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν την ιδιαίτερα συγκινητική σας κίνηση γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της προσωρινής δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης που συνδράμει τους δημότες τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης».