ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για την επίσκεψη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Οι προτάσεις για τους αγρότες που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρτα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υλοποιούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και να επιταχύνουν την καπιταλιστική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής που έχει ως προϋπόθεση το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ.

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από το οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει την νέα ΚΑΠ 2020 – 2027, την οποία στηρίζουν με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ. Σ΄ αυτή περιλαμβάνονται νέες περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, νέοι περιορισμοί στην παραγωγή κι άλλα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το αποδεκατισμένο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων.
Ένα τέτοιο κυβερνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί την νέα ΚΑΠ από οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα δουν:
Να μειώνεται ουσιαστικά το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής γιατί έτσι αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων που παράγουν και διακινούν τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Να αλλάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να σταματήσει η αισχρή κοροϊδία με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία όπως έγινε πρόσφατα από την χαλαζόπτωση καθώς και από τις αρρώστιες;
Να σταματάει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» που μαζί με τις χαμηλές τιμές του παραγωγού έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην πουλά αλλά να παραδίδει στον έμπορο τη σοδειά του, χωρίς να γνωρίζει πόσο και πότε θα πληρωθεί – που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, πατώντας πάνω στην πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού του μεγάλου κεφαλαίου;

Να σταματάει η ποικιλόμορφη ληστεία του ισχνού αγροτικού εισοδήματος μέσω των διάφορων αγροτικών χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, άδειες λειτουργίας αρδευτικών γεωτρήσεων και σταυλικών εγκαταστάσεων, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.λπ.) και μέσω της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών;

Απέναντι σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική η μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους είναι να εμπιστευτούν την δύναμή τους που είναι η οργάνωση σε αγροτικούς συλλόγους, η κοινή πάλη μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ενάντια σε ΕΕ – κυβερνήσεις – μονοπώλια. Μόνο από τα κάτω μπορούν να έρθουν οι αλλαγές που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοπασχολούμενοι και επιστήμονες. Με τους αγώνες τους οι αγρότες κατάφεραν και πέτυχαν τη διατήρηση στο αφορολόγητο. Αυτούς τους αγώνες είναι που η αστική τάξη και τα κόμματά της φοβούνται, τους ποινικοποιούν, στήνουν αγροτοδικεία για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών, μπορεί να συμβάλλει από καλύτερες θέσεις στο δυνάμωμα της πάλης του αγροτικού κινήματος, στη διεκδίκηση και απόσπαση κατακτήσεων, στην αποκάλυψη και στο αντιπάλεμα της πολιτικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις εκλογές στις 7 Ιούλη, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, έξω από τα δόκανα της ΚΑΠ της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό».