Τομεακό Συμβούλιο Άρτας της ΚΝΕ για την πτώση σοβάδων σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ της ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης με τον ελαφρύ, ευτυχώς τραυματισμό δυο μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας όπου εν ώρα μαθήματος έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι στο κεφάλι τους σημειώνει σε ανακοίνωση το Τομεακό Συμβούλιο Άρτας της ΚΝΕ.

Το σύγχρονο σχολείο που «πουλάει» η κυβέρνηση είναι το σχολείο με ελλείψεις σε καθηγητές, οι συγχωνεύσεις των τμημάτων και των σχολείων, η υποχρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές. Είναι το σχολείο που δεν ξέρουμε αν θα βγούμε ζωντανοί από το μάθημα. Την ίδια στιγμή που κόβονται εκατομμύρια από την Παιδεία κάθε χρόνο και δίνονται εκατομμύρια για την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην εγκατάσταση βάσεων σε όλη τη χώρα!

Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν Παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, που να μορφώνει ολόπλευρα το σύνολο των μαθητών, για ανθρώπους με κριτική σκέψη, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Μέσα από αγώνες με πλατιά κουβέντα σε κάθε σχολείο, στα 5μελή, 15μελή στις Γενικές Συνελεύσεις, με κοινό συντονισμό ώστε το σχολείο μας να αποτελεί ασφαλές περιβάλλον.

Απαιτούμε τώρα:
– Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.
– Άμεση αντιμετώπιση όλων των ελλείψεων σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές.
– Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής στο σχολείο για να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα.
– Όχι στη συγχώνευση και την κατάργηση τμημάτων.