Τοπική Αυτοδιοίκηση : Ορίστηκαν οι 3 τρόποι λήψης Αποφάσεων σε όλα τα συλλογικά όργανα

Η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στηρίζει την αδιάκοπη συνέχιση της λήψης Αποφάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό..
Πιο συγκεκριμένα, με την παρ.1 του αρ.10 της ΠΝΠ “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” γίνεται αναφορά στις συνεδριάσεις των Οργάνων της ΟΤΑ.

Η διάταξη αφορά:
– Τα πάσης φύσεως συλλογικά όργανα των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ήτοι για παράδειγμα Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακό Συμβούλιο, Εκτελεστική Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
– Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, η λήψη Αποφάσεων από τα ανωτέρω όργανα, μπορεί να πραγματοποιείται:
– είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ.5 του αρ.67 και της παρ.1 του αρ.167 του Καλλικράτη (ν.3852/2010), όπως τροποποιήθηκαν με την παρ.1 και την παρ.2 αντιστοίχως του αρ.184 του ν.4635/2019,
– είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.
Επιπλέον, ορίζεται ότι στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των Συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΤΑΣ
Ως Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας σεβόμαστε απόλυτα τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείου Υγείας και θεωρούμε αυτονόητη την αναβολή των προβολών μας για το επόμενο διάστημα. Οφείλουμε ωστόσο για τυπικούς λόγους να ανακοινώσουμε και επίσημα την αναβολή των προβολών μας και επομένως την πρόωρη λήξη της χειμερινής μας σεζόν.
Παραμένουμε σινεφίλ βλέποντας ταινίες ο καθένας στο σπίτι του για να μας βρει το καλοκαίρι όλους υγιείς στις θερινές προβολές μας!!!!
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας

Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΑΡΤΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών λόγω των ιώσεων δεν επιτρέπεται να διοργανώσει την καθιερωμένη Φιλανθρωπική Συγκέντρωση του Συλλόγου σε κλειστό χώρο.
Για τον λόγο αυτό με ανακοίνωση ενημερώνουν πως « θα συγκεντρώσουμε στο Γραφείο του Συλλόγου μας στην οδό Μακρυγιάννη 1, στον 1ο όροφο, τα ΤΡΟΦΙΜΑ ή τα χρήματα για να αγοράσουμε τα τρόφιμα που θα μοιράσουμε το ΠΑΣΧΑ στις άπορες πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες της Άρτας. Εάν δεν μπορείτε, να τα φέρετε στο Γραφείο μας, ίσως μπορείτε να τα αγοράσετε από το Σούπερ Μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ στην Πλατεία Κιλκίς και να τα αφήσετε στο ΚΑΛΑΘΙ που έχουμε μέσα στο Σούπερ Μάρκετ μετά από τα Ταμεία δίπλα στην πόρτα της εξόδου.

Στο Γραφείο θα είμαστε όλη την εβδομάδα
-από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2020
-το πρωί (11:00 – 1:00) και το απόγευμα (6:00 – 8:00)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810-73244 και κινητό: 6946438804, 6977544797
Σας παρακαλούμε να έχετε υπομονή και να προσέχετε τον εαυτό σας και τους άλλους για να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία με την βοήθεια του Θεού. Γνωρίζουμε ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξετε και αυτή την προσπάθεια του Δ.Σ. για να μην αφήσουμε αβοήθητες τις άπορες οικογένειες που υποστηρίζει ο Σύλλογός μας. Σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή και με το καλό να υποδεχτούμε τα Άγια Πάθη του Χριστού μας και την Ανάστασή του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,
Η Πρόεδρος: Βασιλική Γκολομάζου»

Κλειστό το ΠΕΑΚΙ
Μετά και τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, Λιμνοπούλα, Στάδιο “Ζωσιμάδες”, Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Γιάννενα θα παραμείνουν κλειστές για όλους.
Η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν και για κανένα λόγο πλην του αναγκαίου προσωπικού ασφαλείας.

Με «take away» οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Ιόνιας
Μέχρι νεωτέρας θα προσφέρονται αποκλειστικά υπηρεσίες όρθιου ταχυφαγείου (take away), σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Η Νέα Οδός, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις σχετικές οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θέτει σε εφαρμογή, νέα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα για λίγα λεπτά, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να κάνουν χρήση του συνόλου των υπηρεσιών, μην έχοντας τη δυνατότητα παραμονής σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία και έχουν απομακρυνθεί.
Η Νέα Οδός υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι σε όλους τους σταθμούς διοδίων, πέραν των λωρίδων με εισπράκτορα για πληρωμή με μετρητά η και χρεωστική / πιστωτική κάρτα, βρίσκονται:
Α) Μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής, τα οποία δέχονται κέρματα (εκτός του 1 και 2 λεπτών) & χαρτονομίσματα των 5€, 10€ και 20€ και δίνουν ρέστα.
Γ) Ηλεκτρονικές λωρίδες για τους κατόχους πομποδέκτη Fast Pass ή και Kentriki Pass.

Επεισοδιακή σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη:
Γυναίκα έβηξε στο πρόσωπο αστυνομικού !
Μια 27χρονη γυναίκα συνελήφθη προχθές στις 11 το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ύστερα από έναν “επεισοδιακό έλεγχο”.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα, στην συμβολή των οδών Αίνου και 14η Μαΐου στο οποίο όχημα η 27χρονη ήταν συνοδηγός.
Η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει ενώ στη συνέχεια έβγαλε την μάσκα μικροβίων που φορούσε και έβηξε στο πρόσωπο του ενός αστυνομικού παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μέτρα προστασίας για την διάδοση του θανατηφόρου ιού. Η 27χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε αρμοδίως .

Στάση αναμονής στη κτηματαγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
Ο κορωνοϊός δεν έχει αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο, έτσι και οι κατασκευές δοκιμάζονται αυτή την περίοδο. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπάρχουν αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τα οποία όμως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναμένεται να αυστηροποιηθούν περαιτέρω.
Προς το παρόν εταιρείες όπως η ΕΡΓΟΣΕ ή Αττικό Μετρό παραμένουν ανοιχτές με επίσης αυστηρά μέτρα, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις για περαιτέρω εξειδίκευση τους, τα οποία ίσως ληφθούν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ypodomes.com την ίδια στιγμή, δείχνει να τηρεί στάση αναμονής η κτηματαγορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό, ύστερα από μία εξαιρετικά καλή περίοδο που έδειχνε επιτελους την οικοδομή να παίρνει τα πάνω της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κατασκευαστών, κ. Καψιμάλη ο οποίος μίλησε στο www.ered.gr σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κυρίως με τα σπίτια που είναι ακόμη στα μπετά λόγω ανασφάλειας αναφορικά με την περάτωση τους και στοχεύουν τα ετοιμοπαράδοτα.
Σύμφωνα τα προσωρινά στοιχεία, για τον μήνα Δεκέμβριο 2019 Ελληνική Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τον Δεκέμβριο 2019 εκδόθηκαν στο σύνολο της Χώρας, 1.791 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 417,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.700,6 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 51,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.
Η εικόνα αυτή κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, τα στατιστικά λόγω του ιού εκτιμάται ότι θα μειωμένα.

Παράταση προθεσμίας έως 30 Ιουνίου για διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 ο χρόνος κατάθεσης αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διόρθωση των τετραγωνικών αναφορικά με τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις.
Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.
Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ ανέπτυξαν την πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την ευεργετική διάταξη του άρθρου 51 του νόμου 4647/2019, που ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις εφόσον υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

Με δεδομένη την αδυναμία ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μπορούν πλέον, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους δήμους για να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης, κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, έως τις 30/6/2020. Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η διορθωτική δήλωση υποβάλλεται χωρίς πρόστιμα για τη μη υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.
Υπενθυμίζεται, ότι για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.
Η παράταση γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό και τις ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Δημοσίου.

Για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Συνελήφθη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης
Συνελήφθη χθες (12-03-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ηπείρου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ξεκίνησε το πλύσιμο δρόμων και πλατειών του Δήμου Ιωαννιτών
Ευρεία επιχείρηση πλυσίματος δρόμων και πλατειών ξεκίνησε από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών.
Το ειδικό όχημα και οι υπάλληλοι προχώρησαν τις τελευταίες ώρες στο πλύσιμο της παραλιμνίου και άλλων κεντρικών δρόμων, όπως επίσης της Πλατείας Μαβίλη, της κεντρικής πλατείας και άλλων κοινόχρηστων σημείων.
Το πλύσιμο θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για το εργοτάξιο, Αριστείδης Παππάς σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το πλύσιμο θα συνεχιστεί βάση του προγράμματος που έχει καταρτιστεί και με σκοπό να επεκταθεί πέρα από τους κεντρικούς δρόμους, σε όλες τις συνοικίες που απαιτείται.
«Θεωρούμε ότι κάνουμε το αυτονόητο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής και ζητούμε από τους συνδημότες μας να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Έκτακτη επιχορήγηση 10,7 εκατ. € στους Δήμους λόγω κορωνοϊού
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση σε όλους τους δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 10.770.000 €, για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών για την προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών, για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.
Τα κονδύλια στους Δήμους της Άρτας είναι:
ΑΡΤΑΙΩΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 43,166 επιχορήγηση 40,000.00
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 5,780 επιχορήγηση 10,000.00
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 6,178 επιχορήγηση 10,000.00
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 12,753 επιχορήγηση 20,000.00

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός– Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
•Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
•Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
•Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
•Σάββατο (21-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά

Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον e-ΕΦΚΑ – Τι επέλεξαν οι ασφαλισμένοι
Ολοκληρώθηκε στη νέα πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες οι οποίοι, για πρώτη φορά είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών που θα πληρώσουν αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής που θα λάβουν.
Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας).

Από τους 358.659 ασφαλισμένους περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από την 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη.
Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέγει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.
Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως τις 24:00 προκειμένου τις επόμενες 2 ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στις 16 Μαρτίου.

Κλοπή κινητού τηλεφώνου από αυλή σπιτιού στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου που έγινε το απόγευμα της 12-03-2020 στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στις 13-03-2020 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της προαναφερθείσας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, το απόγευμα της 12-03-2020, εισήλθαν σε αυλή σπιτιού στην πόλη της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
Για έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, μετά από επικοινωνία
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας για την έκδοση ταυτοτήτων ενώ στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων (www.passport.gov.gr) των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση προς τους πολίτες
Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς και των νέων νομοθετικών διατάξεων, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:
• Σύμφωνα με το ΦΕΚ 55/11-03-20παρατείνεται η ισχύς του Ελάχιστου ΕγγυημένουΕισοδήματος και του Επιδόματος Στέγασηςενώ αναστέλλονται οι προθεσμίες του Επιδόματος Γέννησης.
• Σχετικά με τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ η πληροφόρηση θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά (2651370822 – 824&814)και η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται μόνοταχυδρομικώς.
• Οι επισκέψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μειωθούν και θα πραγματοποιούνται μόνο οι κρινόμενες ως αναγκαίες, κατόπιν συνεννόησης με τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
• Το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00-14:00αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.
• Λόγω της αύξησης των αναγκαστικών αδειών του προσωπικού, η οποία επηρεάζει και την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, καλούμε τους πολίτες περιορίσουν τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών.
Ας διασφαλίσουμε όλοι μαζί την δημόσια υγεία. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.
Προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένουςκαι τις ευπαθείς ομάδες ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων.