Τοποθέτηση Γιώργου Στύλιου στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Δίνουμε τη μάχη για την Ισχυρή και Παραγωγική Ελλάδα»

 

Στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 5 με 7 Απριλίου συμμετείχε ο Γιώργος Στύλιος. Μάλιστα ο Βουλευτής Άρτας τοποθετήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου, στην ενότητα με τίτλο: «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Στύλιος έκανε λόγο στα 50 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας περήφανος πως νιώθει περήφανος που ανήκει στη γενιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του 90. Ιδιαίτερα στάθηκε στις μάχες που έδωσε από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τις φιλελεύθερες ιδέες που σήμερα αποτελούν τον κορμό του «πολυδύναμου» εκσυγχρονισμού. Θέσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των μεταρρυθμίσεων που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιούν αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Στύλιος υπογράμμισε πως με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες του υπεύθυνου πατριωτισμού και του κοινού καλού που ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, ο εθνάρχης Κωσταντίνος Καραμανλής, είχε ορίσει στην καταστατική διακήρυξη της παράταξης, η Νέα Δημοκρατία έδωσε στο παρελθόν μάχες απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του κρατισμού και της υστέρησης. Συμπληρώνοντας πως: «τώρα δίνουμε νέες μεγάλες μάχες για μια πατρίδα με μέλλον».

Συγκεκριμένα εστίασε στην ομιλία του στις μεγάλες προκλήσεις της μείωσης της ανεργίας και της ανασυγκρότησης της ελληνικής Περιφέρειας. Σημείωσε πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «από το 2019 με σχέδιο και μια πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματικότητα: πέτυχε, σήμερα, η ανεργία να είναι κάτω από το 10%». Ωστόσο τόνισε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας συνεχίζουν να αναζητούν εργαζομένους με δεξιότητες. Γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να επενδύσουμε στη δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ευέλικτου και δυναμικού, συστήματος Δια Βίου εκπαίδευσης και να δώσουμε κίνητρα επιμόρφωσης στους εργαζομένους. Προσθέτοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μέχρι το 2027 να προστεθούν επιπλέον 450.000 άτομα στο εργατικό δυναμικό της Χώρας.

Επιπλέον, ο Γιώργος Στύλιος αφού σημείωσε πως ζει και εκλέγεται στην Άρτα, υπογράμμισε την ανάγκη επένδυσης και στήριξής της ελληνικής περιφέρειας. Ενώ ανέλυσε και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή, όπως είναι η μείωση του πληθυσμού. Επέλεξε, ωστόσο, να τονίσει πως η περιφέρεια διαθέτει ανθρώπους που ζητάνε την ευκαιρία να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους καθώς και συγκριτικά πλεονεκτήματα, στην παραγωγή, τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Τομείς που η σωστή αξιοποίησή τους αποτελεί το κλειδί για να δημιουργήσουμε την πολυπολική, παραγωγική και ισχυρή Ελλάδα. Μια προσπάθεια στην οποία: «η μεγάλη φιλελεύθερη, πατριωτική παράταξη, η Νέα Δημοκρατία στρατεύεται με όλες της τις δυνάμεις. Σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!».