Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κεραματών

Ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεση του έργου
Στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον οικισμό Κεραμάτες Άρτας, αναμένεται να τοποθετηθεί, συνθετικός χλοοτάπητας σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Αρταίων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αρταίων, προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεση του έργου « Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στην Τοπική κοινότητα Κεραματών του Δήμου Αρταίων» προϋπολογισμού 218.145,16 € (χωρίς Φ.Π.Α), χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στο πλαίσιο του έργου MeDinno
Εκπαίδευση για τετρακόσιους και πλέον κτηνοτρόφους
Περισσότεροι από 400 εκπαιδευτές, σπουδαστές, επαγγελματίες και εργαζόμενοι των κλάδων κρέατος και τυροκομικών προϊόντων καθώς και κτηνοτρόφοι, συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου MeDInno. Οι εκπαιδεύσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο από τη πόλη των Ιωαννίνων, συνεχίστηκαν τον Ιούνιο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην Άρτα και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουλίου στην Πρέβεζα. Τα θεματικά πεδία των εκπαιδεύσεων περιλάμβαναν: Τυροκόμηση λευκών τυριών (Ι,ΙΙ) Βασικές – αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων, Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, Εκτίμηση σφάγιου . Διατροφή μηρυκαστικών. Ποιότητα ζωικών προϊόντων
-Βασικές αρχές μεταποίησης και συσκευασίας. Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο.Ασφάλεια τροφίμων
-Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας. Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος. Βασικές αρχές πιστοποίησης –
Βασικές αρχές marketing. Εξειδικευμένα σιτηρέσια μηρυκαστικών
-Φυσικοχημικές ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων . Τεχνολογία παραγωγής τυριών από κατσικίσιο γάλα

Εργατικό Κέντρο Άρτας
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ενόψει του καύσωνα στην περιοχή μας, απαιτεί μέτρα προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων, σταμάτημα εργασιών σε χώρους όπως οικοδομικά έργα, «ντελιβεράδες» κ.λ.π., και με συνεργία του ενημερώνει από το πρωί τους εργαζόμενους. Παράλληλα ενημέρωσε και την επιθεώρηση Υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για να ενταθούν οι έλεγχοι.

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου
Άφησε ανοιχτό το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η κα Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι εξετάζονται δυο σενάρια:
– Να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, με χρήση της μάσκας ή με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί
– Η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μερες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου.
Η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία και ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εξελίξεις, όπως η τηλεκπαίδευση καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία.
«Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

Μερόπη Τζούφη: «η ΝΔ κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία»
«Η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία, ξεκινώντας με τη δημόσια εκπαίδευση και προχωρώντας στην ιδιωτική», τόνισε η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Αναφορικά με το νομοσχέδιο «Κεραμέως» για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «η πλειοψηφία των κομμάτων και το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καθώς δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των σχολαρχών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στην τρόικα και τους ιδιοκτήτες των σχολείων ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Επίσης σημείωσε πως «με φοβισμένους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς πλήττεται καίρια η ποιότητα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία και αμφισβητείται η αξιοπιστία των τίτλων σπουδών που παρέχουν».

Από 29 Ιουλίου υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κοινό και εργαζομένους 
Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει ότι από σήμερα 29 Ιουλίου 2020 η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εργαζόμενους, όσο και από το κοινό στα εξής μέρη:
-καταστήματα λιανικής
-γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
-ιατρεία,
-δημοτικά καταστήματα,
-καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
-κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:
-Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-ταξί για επιβάτες και οδηγούς
-σούπερ μάρκετ,
-ασανσέρ,
-όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης
Να υπενθυμίσουμε ότι το διοικητικό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας είναι 150 ευρώ

Δήμος Ηγουμενίτσας
Διανομή Ειδών παντοπωλείου του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , θα διανείμει είδη παντοπωλείου ( αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, τοματοπελτέδες, γάλα εβαπορέ και μακαρόνια ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016», στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Μαθητική Εστία, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 03/08/2020 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/08/2020 και ώρες 10.00 έως 13.00.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους και την ταυτότητα.
-ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
-Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Ανάληψη από το Υπουργείο Μετανάστευσης του Προγράμματος Στέγασης αιτούντων άσυλο
Το SolidarityNow, που από το 2016, υπήρξε στην Ελλάδα βασικός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος *ESTIA, με σκοπό την παροχή στέγασης και μιας σειράς υποστηρικτικών, συνοδευτικών υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο στην Αττική, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στα Ιωάννινα, χαιρετίζει την ανάληψη από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Προγράμματος Στέγασης αιτούντων άσυλο.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η οργάνωση, από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι σήμερα, πέτυχε να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει περισσότερους από 10.000 αιτούντες/σες άσυλο και πρόσφυγες. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με σοβαρά ιατρικά προβλήματα, άτομα με αναπηρία, θύματα βασανιστηρίων κ.ά. Στη διάρκεια των 5 χρόνων υλοποίησης, το πρόγραμμα του SolidarityNow περιλάμβανε διαφορετικά είδη δομών όπως: στέγαση σε ανεξάρτητα διαμερίσματα, κτίρια, αλλά και ξενώνες και εξειδικευμένο πρόγραμμα για ΛΟΑΤΚΙ (LGBTI) αιτούντες/σες άσυλο και πρόσφυγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του προγράμματος ESTIA, το SolidarityNow έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει περισσότερα από 3.500 παιδιά.

Η πρόσφατη ανάληψη του προγράμματος ESTIAII, εστιασμένου πλέον στη στέγαση, από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι ένα λογικό επόμενο βήμα, για τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού θέματος στη χώρα. Ως SolidarityNow εκφράζουμε τη βούλησή μας να υποστηρίξουμε τις διαδικασίες ομαλής μετάβασης του προγράμματος, ώστε να διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την απρόσκοπτη στήριξη των αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών του νέου προγράμματος με βάση τις νέες προδιαγραφές.
Στο SolidarityNowκεντρικός άξονας της δράσης μας αποτελεί η συνεχής προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που στηρίζουμε μέσα από τα προγράμματά μας.