Το Επιμελητήριο Άρτας για το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας

Το Επιμελητήριο Άρτας στηρίζοντας τους επαγγελματίες της περιοχής δηλώνει την συμπαράστασή του στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο, ως έχει, στη Φιλιππιάδα και να μην υπαχθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Πρέβεζας. Δηλώνουμε αντίθετοι σ’ αυτήν την μεταφορά του γραφείου λειτουργίας του υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας, διότι εξυπηρετεί πολλούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής μας. Στην περίπτωση όμως που τελικά δεν καταστεί δυνατή η διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας, τότε αυτό πρέπει να μεταφερθεί και να λειτουργήσει στο ιδρυθέν υποκατάστημα κτηματολογίου Άρτας.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για τη Λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης του Φορέα Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας
Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προς το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 99.200 ευρώ.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, χορεύει
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεών του, διοργανώνει Μεγάλο Αποκριάτικο Χορό που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 1.30 μ.μ. στο Κοσμικό Κέντρο Privilege Event House (πρώην “Συμπόσιο”: Αθηνών & Κανελλοπούλου). Το χορό θα πλαισιώσει η αμιγώς παραδοσιακή κομπανία του κλαρινίστα Σπύρου Δερδέκη. Στο τραγούδι ο μοναδικός Γιάννης Παπακώστας. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος περιμένει τους φίλους και τα μέλη του να ανταμώσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, εορτάζοντας παράλληλα τα 101 χρόνια του Ιστορικού Συλλόγου.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, λόγω της, όπως κάθε χρόνο αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο στα τηλέφωνα 2610224995 (καθημερινά 7-9 μ.μ.) και στο 6977965689/ 6972465709.

Ουρολογικά θέματα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2651093521, προσκαλεί όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ., στην ομιλία-συζήτηση του μηνιαίου προγράμματος της Ένωσης, μαζί με τον κο Ιωάννη Τσίμαρη, ιατρό Ουρολόγο, Επιμελητή Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», στο χώρο του συλλόγου,
στο Παλαιό Χατζηκώστα – Γ. Παπανδρέου 2 στα Ιωάννινα, με θέμα «Ουρολογικά θέματα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».
Θα συνεχίσουν οι ομιλίες την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα και ώρα 11:30 το πρωί μέχρι και Ιούνιο.

Επιμελητήριο Άρτας: Συζήτηση –ενημέρωση για νέες συνεργατικές πρωτοβουλίες
Στο πλαίσιο λειτουργίας της θερμοκοιτίδας στο Επιμελητήριο Άρτας αύριο Τετάρτη 29/01/2020 , 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση –ενημέρωση για τις νέες συνεργατικές πρωτοβουλίες που μπορούν να λειτουργήσουν στο χώρο με αντικείμενα: Μουσική, χορό, θέατρο, χειροτεχνίες, τοπικά προϊόντα, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κ.α. Παρακαλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν!! #inclust, #συνέργειεςπολιτισμού Έργο LOCAL CLUSTERS & SOCIAL ENTERPRISES INCUBATORS IN THE FIELDS OF CULTURE / TOURISM & FOLK TRADITION (InClust) που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΜΒΡΑΚΙΑ» του Επιμελητηρίου Άρτας (Interreg Ελλάδα Αλβανία 2014-2020)
Επικοινωνία στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου 2681028728.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου
Αποφάσεις για έργα αποκαταστάσεις ζημιών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
-Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού ορεινού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
-Αποκατάσταση οδού Σκαμνέλι- Ηλιοχώρι- Βρυσοχώρι- Παλαιοσέλι, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης,
Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ) για το έργο «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό- Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
Επίσης εγκρίθηκε η υλοποίηση των έργων:
-Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού και αντιστήριξη πρανών επί της οδού Άρτας- Ρετσιανών, μετά από πλημμύρα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
-Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα προς Πάργα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ορισμός Ημερομηνίας Εξετάσεων Υποψηφίων βοηθών οδοντιατρείου 
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 είναι από 20-01-2020 έως και 12-02-2020.
Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

α) Στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19-02-2020 και ώρα 09.00 π.μ. στο α΄ υπόγειο του κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη).
β) Στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
• Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας 2132161501.

Θεσπρωτικό Πρεβέζης
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ “ΚΛΕΦΤΙΚΟ”
Οι Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος», στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, θα αναβιώσουν το περίφημο λαϊκό δρώμενο «ΚΛΕΦΤΙΚΟ», το επίκεντρο της παλιάς Λελοβίτικης Αποκριάς. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Λαογραφικής Συλλογής στη διατήρηση της τοπικής συλλογικής μνήμης αλλά και τη σύνδεσή της με τον υλικό πολιτισμό της περιοχής μας. Για πρώτη φορά, στο δρώμενο θα χρησιμοποιηθούν αυθεντικά αντικείμενα της Συλλογής Γ. Γιάννου, σε μία προσπάθεια προσέγγισης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς ως ζώσα παράδοση.
Η αναβίωση του εθίμου έπειτα από πολλά χρόνια, προσδίδει στη προσπάθεια ξεχωριστή αξία και γι’ αυτό η υποστήριξή σας, ηθική και υλική, θα είναι πολύτιμη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, στο χώρο που στεγάζει τη Λαογραφική Συλλογή «Γεώργιος Γιάννος».

Επίσκεψη του Νέου Γενικού Προξένου της Αλβανίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου
Με τον Νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Eltion Verleni συναντήθηκε στις 28-01-2020 το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης.
Ο Γενικός Πρόξενος συνοδεύονταν από τον Πρόξενο – Πληρεξούσιο Υπουργό κ. Harilla Goga, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας και γενικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εκδήλωση του Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ο Σύλλογος μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο στα Λιθαρίτσια την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 μμ με θέμα: «Ενώπιον της Ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων. Επιχειρήματα και Αντεπιχειρήματα»
Ομιλητές:
Γιώργος Αγγελόπουλος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, π. Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας.
Ιωάννης Γεωργίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας.
Ιωάννης Ιωαννίδης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Ιατρικής Σχολής.
Παντελής Κυπριανός, Πανεπιστήμιο Πατρών, π. Πρόεδρος της ΑΔΙΠ.
Νικόλαος Παπαλεξίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μέλος της Διοικούσας της ΠΟΣΔΕΠ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, χθες στο Ελσίνκι, οι εργασίες της Διάσκεψης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Μυλωνάκης.
Στη Διάσκεψη των Γενικών Γραμματέων, που έχει ως κεντρικό αντικείμενο εργασιών την προετοιμασία της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον προσεχή Μάιο, προστέθηκε ευρύτερη θεματολογία σχετικά με τη λειτουργία των εθνικών κοινοβουλίων και τις επιμέρους δράσεις τους, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως:

-H παρουσίαση των στόχων της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία.
-Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα ξεκινήσει το Μάιο του 2020, και θα έχει διετή διάρκεια, με τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των εθνικών κοινοβουλίων και της κοινωνίας των πολιτών.
-Η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως προέκυψε μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάιο στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε..
-Η παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πρόταση της Φιλανδικής Προεδρίας για την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο κείμενο που εγκρίθηκε από τους Γενικούς Γραμματείς, και αναμένεται να λάβει και τυπική έγκριση από τη Διάσκεψη των Προέδρων το Μάιο, συμφωνήθηκε η καθιέρωση Διάσκεψης για την αποτίμηση της δραστηριότητας της Eurojust.