Το παραδοσιακό Ηπειρωτικό τυρί ΚΑΣΚΑΒΑΛΙ / ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ που χάρη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, αναγεννήθηκε, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και επιλεγμένες εταιρείες της περιοχής, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ηπείρου σε ειδική εκδήλωση στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO 2024, στις 10 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 1:00 στον εκθεσιακό χώρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο των special EVENT ROOM FOR GROWTH.
Το τυρί «δια χειρός Καράλη» παράγεται εδώ και ένα χρόνο περίπου και διατίθεται στην αγορά πανελλαδικά από τον αλυσίδα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
Στην εκδήλωση, την οποία θα προσφωνήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα παρουσιαστούν:
α) η διαδικασία πιστοποίησης και τα ιστορικά δεδομένα του τυριού ως ΠΓΕ από τον καθηγητή και Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν,
β) η παραγωγή και η εισαγωγή σε σύγχρονες γαστρονομικές επιλογές εστίασης, σε συνεργασία με το εργαστήριο Χημείας τροφίμων (Τμήμα Χημείας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το στέλεχος της Καράλης Α.Ε. Σωτηρία Σιαφάκα και
γ) ενδεικτικές παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων εδεσμάτων με κασκαβάλι Πίνδου από τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη, τις οποίες θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της έκθεσης FOOD EXPO 2024 και το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί άλλο ένα καινοτόμο, αλλά και παραδοσιακό, διατροφικής αξίας, σκληρό τυρί στην στρατηγική «back to the future» που η εταιρεία Καράλης προσφέρει στον καταναλωτή εντός και εκτός Ελλάδος στα πλαίσια της ανάπτυξης της και καταξίωσης της ως leader στον συγκεκριμένο είδος τυριών.