Το Κ.Κ.Ε. ΑΡΤΑΣ προς τους κατοίκους της Κυψέλης για το «μικρό υδροηλεκτρικό» Η 9η Ιούνη 2024 πλησιάζει!

Το ΚΚΕ ανέδειξε τους λόγους, που το χωριό είναι αντίθετο στο έργο

Είναι ευκαιρία να δείξετε την αντίθεσή σας σε αυτήν την κατάσταση!

«Κοκκίνισε» τις κάλπες στην Κυψέλη ή παντού όπου ψηφίζειςΑναδείξαμε στη Βουλή τους λόγους, που το χωριό είναι αντίθετο στο έργο

Με ανοιχτή επιστολή ανακοίνωση το Κ.Κ.Ε. ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΤΑΣ προς τους κατοίκους και τους φίλους της Κυψέλης Άρτας, ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με το «μικρό υδροηλεκτρικό» που σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή του χωριού σημειώνοντας πως «το ΚΚΕ εξαντλώντας όλα τα «εργαλεία» του στο κοινοβούλιο έχει θέσει το ζήτημα που έχει προκύψει στο χωριό με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του λεγόμενου «μικρού υδροηλεκτρικού έργου». Στις 31 Γενάρη 2024 κατέθεσε Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ: Νίκου Έξαρχου και Νίκου Παπαναστάση, ενώ επανήλθε και στις 12 Φλεβάρη 2024 με Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ: Νίκου Έξαρχου, Διαμάντως Μανωλάκου και Γιώργου Μαρίνου».

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ανέδειξε με αυτές του τις παρεμβάσεις τους σοβαρούς λόγους, περιβαλλοντικούς και άλλους, για τους οποίους σύσσωμο το χωριό είναι αντίθετο στο συγκεκριμένο έργο, που πάει να προχωρήσει με μελέτες «άρπα κόλλα» και για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη καπιταλιστικών εταιριών.
Απευθυνόμενη η επιστολή προς τους κατοίκους του χωριού, επισημαίνει: «Φίλε και φίλη από την Κυψέλη,
Η 9η Ιούνη 2024, η μέρα των ευρωεκλογών, πλησιάζει! Είναι ευκαιρία να δείξεις την αντίθεσή σου σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση! Δυνάμωσε κι άλλο το ΚΚΕ στην κάλπη και στην ευρωβουλή! Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ «κοκκίνισε» τις κάλπες στην Κυψέλη ή παντού όπου ψηφίζεις ως ετεροδημότης!».
Ολόκληρη η επιστολή της ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΤΑΣ του Κ.Κ.Ε. έχει ως εξής:
«Αγαπητή φίλη και φίλε,

Σίγουρα είσαι ενήμερη και ενήμερος για το ότι το ΚΚΕ εξαντλώντας όλα τα «εργαλεία» του στο κοινοβούλιο έχει θέσει το ζήτημα που έχει προκύψει στο χωριό με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του λεγόμενου «μικρού υδροηλεκτρικού έργου».
Συγκεκριμένα στις 31 Γενάρη 2024 κατέθεσε Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ: Νίκου Έξαρχου και Νίκου Παπαναστάση, ενώ επανήλθε και στις 12 Φλεβάρη 2024 με Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ: Νίκου Έξαρχου, Διαμάντως Μανωλάκου και Γιώργου Μαρίνου.

Το ΚΚΕ ανέδειξε με αυτές του τις παρεμβάσεις τους σοβαρούς λόγους, περιβαλλοντικούς και άλλους, για τους οποίους σύσσωμο το χωριό είναι αντίθετο στο συγκεκριμένο έργο, που πάει να προχωρήσει με μελέτες «άρπα κόλλα» και για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη καπιταλιστικών εταιριών.
Εκείνο, που ίσως δεν ξέρουν οι κάτοικοι της Κυψέλης, είναι πως ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε (κοινή) απάντηση στην Αναφορά και στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ. Τι λέει σε αυτήν την απάντηση;
Γράφει, λοιπόν, ο Υπουργός (Θ. Σκυλακάκης): «…σας γνωστοποιούμε ότι, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα τον Κανονισμό του Συμβουλίου 2022/591 final, τα έργα Ανανεώσιμων ΠηγώνΕνέργειας ορίζονται ως υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος». Ακολουθούν στη συνέχεια και άλλες γραφειοκρατικές τυποποιημένες φράσεις για τις περιβόητες διαβουλεύσεις και τις διαδικασίες αδειοδότησης.

Η πολιτική ουσία, όμως, βρίσκεται στις παραπάνω πρώτες αράδες της απάντησης. Κι αυτή η ουσία είναι πως η κυβέρνηση «θωρακίζει» τη συγκεκριμένη προώθηση του αντιλαϊκού έργου πίσω από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), τη λεγόμενη «κοινοτική νομοθεσία», τις αποφάσεις που λαμβάνουν για τις «πράσινες μπίζνες». Αυτή η πολιτική της ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει σε ακριβό ρεύμα για την εργατική τάξη, για τους αγρότες, για τις λαϊκές δυνάμεις, ενώ έχει εντείνει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ιδιαίτερα από τα πάρκα ανεμογεννητριών και έχει οδηγήσει σε δέσμευση παραγωγικών γεωργικών εδαφών με συνεπεία εκτός των άλλων και μείωση καλλιεργούμενων γεωργικών εκτάσεων.
Εάν συνεχιστεί αυτή η δουλειά οι «πράσινες μπίζνες» σε λίγο δεν θα αφήσουν ραχούλα για ραχούλα χωρίς ανεμογεννήτρια και ρέμα για ρέμα χωρίς υδροηλεκτρικό.

Για να το ξεκαθαρίσουμε το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στην τεχνολογική πρόοδο και σε κάθε είδους έργα, αλλά το ΚΚΕ ξεκινά από την ικανοποίηση των αναγκών και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού και όχι για έργα που γίνονται για τα κέρδη των εταιριών, που στηρίζει η ΕΕ, μαζί με όλα τα κόμματα που «πίνουν νερό στο όνομά της» (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος και βάλε…).
Το ΚΚΕ αναδεικνύει πως το συγκεκριμένο έργο, όπως και άλλα αντίστοιχα που γίνονται αυτήν την περίοδο προωθούνται με κριτήριο, που έχει βάλει ΕΕ των μονοπωλίων, για την υλοποίηση της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης». Μιλάμε για έργα που δεν γίνονται όπως θα έπρεπε στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων της ευρύτερης περιοχής κατά υδρολογική λεκάνη, που θα αντιμετώπιζε συνολικά το ζήτημα και με κριτήριο το σύνολο των λαϊκών αναγκών (άρδευσης, ύδρευσης, ενίσχυσης του υδροφόρου ορίζοντα, βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας των υδάτων, αντιπλημμυρική προστασία, αξιοποίηση γιααντιπυρική προστασία), και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε τα όποια ανάλογα έργα να γίνονται με ουσιαστικό, επιστημονικό σχέδιο, με γνώμονα τι συμφέρει το λαό, κι όχι για έργα με «μελέτες καρμπόν», για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Φίλε και φίλη από την Κυψέλη,
Η 9η Ιούνη 2024, η μέρα των ευρωεκλογών, πλησιάζει!
Είναι ευκαιρία να δείξεις την αντίθεσή σου σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση!
Είναι ευκαιρία να στείλεις μήνυμα στην ΕΕ και σε όλα τα άλλα κόμματα που την στηρίζουν και τα οποία υποκλίνονται στα συμφέροντα των λίγων που καταστρέφουν το περιβάλλον και αγνοούν τις λαϊκές ανάγκες και διαθέσεις.
Δυνάμωσε κι άλλο το ΚΚΕ στην κάλπη και στην ευρωβουλή!
Για να βρεθούν περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, για να δυναμώσει κι άλλο το Κόμμα, που είναι το «αποκούμπι» κάθε δίκαιου αγώνα! Και του δικού σου!
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ «κοκκίνισε» τις κάλπες στην Κυψέλη ή παντού όπου ψηφίζεις ως ετεροδημότης!».