«Το μυστικό της Φροσύνης» του Βασίλη Κονταξή

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 21:15

Στην Πνευματική Στέγη του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας “Ο Σκουφάς”

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής
Σκηνικά και κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Φωτισμοί: Νίκος Γούλας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρίνα Λισγάρα, Μυρτώ Τόλη
Απόδοση στα τουρκικά: Murat Issi
Ερμηνεύουν:
ΦΡΟΣΥΝΗ: Έφη Ντάγκα
ΜΟΥΧΤΑΡ: Γιάννης Χουλιάρας
Κρατήσεις: 6989696453
Προπώληση Εισιτηρίων: ( 8 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, 10 ΚΑΝΟΝΙΚΟ) στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου (Αποκαύκου 9) από τις 9:00- 14:00 καθημερινά.

Το έργο γράφτηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στοχεύει να «γεφυρώσει» την απελευθέρωση της πόλης το 1913, δέκα χρόνια πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη Σμύρνη, με αφορμή μια τραγική ιστορία της πόλης, αυτή του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης.
«Στόχος είναι να φτάσει στο σήμερα και να καταγράψει τα αποτυπώματα των τραγικών αυτών σελίδων του ελληνισμού και τις μετακινήσεις πληθυσμών και να δείξει πως σήμερα οι άνθρωποι βιώνουν αυτά τα ίχνη αυτών των αποτυπώσεων», τονίζει ο συγγραφέας και ηθοποιός. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων των ανθρώπων. που αναγκάστηκαν λόγω των πολέμων, πολιτικών και οικονομικών καταστάσεων να αφήσουν τον τόπο τους, αλλά κυρίως στη μνήμη της ηθοποιού Ειρήνης Παππά, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Η Ειρήνη Παππά ήταν η πρώτη κινηματογραφική Κυρά Φροσύνη το 1959, όπως σημείωσε ο κ. Κονταξής, αλλά, φυσικά, με το έργο αυτό, τιμάται η συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο και το θέατρο, που έχει αναγνωριστεί διεθνώς.