Το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα έργα για την Άρτα

Πως κατανέμονται τα ποσά ανά Περιφερειακή Ενότητα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα τεχνικών έργων 2024 της Περιφέρειας Ηπείρου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ και πρόκειται για έργα που συνδέονται με την αντιπλημμυρική προστασία, την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον και άλλους τομείς που σχετίζονται με την βελτίωση της καθημερινότητας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Πηγές χρηματοδότησης του Τεχνικού Προγράμματος είναι το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το Συγχρηματοδοτούμενο Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ, interreg, ΠΑΑ), το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.).
Τα ποσά από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για νέα έργα κατανέμονται ανά ΠΕ ως εξής:
ΠΕ Ιωαννίνων: 2.008.000 ευρώ
ΠΕ Άρτας: 1.519.857 ευρώ
ΠΕ Θεσπρωτίας: 920.000 ευρώ
ΠΕ Πρέβεζας: 818.800
Να σημειωθεί πως υπάρχουν και έργα που εκτελούνται από την ΠΕ Ιωαννίνων, ενώ στην ουσία αφορούν και την ΠΕ Άρτας όπως το έργο «Βελτίωση ΕΟ Άρτας – Τρικάλων» με ποσό 500.000 ευρώ, το έργο «Βελτίωση οδού Περάνθη – Κομπότι» με ποσό 665.786 ευρώ, το έργο «Κατασκευή κόμβου στα όρια του Δήμου Καραϊσκάκη» με ποσό 500.000 ευρώ, το έργο «Κατασκευή Διοικητηρίου για τη ΠΕ Άρτας» με ποσό 1.500.000 ευρώ.
Όλα τα έργα για την ΠΕ Άρτας περιέχονται στον συνημμένο πίνακα.