«Το χρονικό της απελευθέρωση της Άρτας μέσα από γραπτές μαρτυρίες»

Εκδήλωση με θέμα «Το χρονικό της απελευθέρωση της Άρτας μέσα από γραπτές μαρτυρίες» διοργανώνει ο Σύλλογος «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 09:15 το βράδυ. Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης της Άρτας και για να φωτιστούν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου, όπως καταγράφονται στα γραπτά έντυπα της εποχής. Θα μιλήσουν η φιλόλογος Έφη Κουτσούκη και ο τ. καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολος Τρομπούκης. Κείμενα θα διαβάσει η Ζωή Μπαρτζώκα.

Με την καθιερωμένη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων
Τιμήθηκε η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Άρτας

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης (1881) της Άρτας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικο.
Παρέστησαν οι Τοπικές Αρχές ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στην πλατεία μπροστά από τον Ιερό Ναό.
«Φέτος συμπληρώνονται 141 χρόνια από την 24η Ιουνίου 1881, όταν η Άρτα απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό και ξεκίνησε την ελεύθερη πορεία της. Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μας, με τις οποίες ο Δήμος μας τιμά την απελευθέρωση της περιοχής μας. Είναι υποχρέωση μας να τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι » ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.

Στην ΑΛΟΝΝΗΣΟ η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ
Στην Αλόννησο στο όμορφο νησί των Βορείων Σποράδων θα ταξιδέψει η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ για να πάρει μέρος στο 6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα γίνει από 1 μέχρι 5 Ιουλίου 2022. Η αποστολή θα αποτελείται από 37 μέλη χορευτές και συνοδούς και θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από τα Τζουμέρκα με την ορχήστρα των Λαρισαίων μουσικών Κώστα Δεδούση και Τάσο Σβάρνα.
Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος 15 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και για τέσσερις ημέρες θα γίνει ένα ξεχωριστό αντάμωμα με μουσική και χορό από κάθε γωνιά της χώρας μας. Παράλληλα θα γίνουν παρελάσεις με καραβάκια γύρω από το νησί καθώς και άλλες εκδηλώσεις ενώ η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ θα διοργανώσει Ηπειρώτικη βραδιά με προϊόντα που προσέφεραν Αρτινές επιχειρήσεις.