Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας σε νέα Erasmus+ ταξίδια

Οι μαθητές σε τέσσερις χώρες, …κορωνοϊού επιτρέποντος

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο ξαναχτυπά. Συμμετέχει για 2η φορά σε ένα πρόγραμμα Erasmus +με τίτλο “SavetheNaturethroughtheEducation” (Σώστε τη Φύση μέσω της Εκπαίδευσης).
5 Δημοτικά σχολεία, από Ελλάδα ,Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία και Τουρκία, θα συνεργαστούν προκειμένου να αναδείξουν 5 διαφορετικές πλευρές αυτού του τόσο μεγάλου θέματος. Του περιβάλλοντος. Ο δικός μας τομέας αφορά το νερό. Υδάτινοι πόροι και λειψυδρία.

Το πρόγραμμα αυτό θέλει όχι απλά να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει αλλά και να κάνει βίωμα στους μαθητές σωστές τακτικές απέναντι στη φύση. Είναι βλέπετε αυτή η ηλικία των 11-15, όπου χτίζονται τα προσόντα και οι συνήθειες των παιδιών.
Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμα είναι οι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά) Ισμήνη Καρατζένη, Γιάννης Κούλης, Γιάννα Κρίκα, Γεωργία Λαγού και Γιολάντα Μπαλάσκα καθώς και τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης από τα οποία, όσα επιθυμούν, θα ταξιδέψουν ανά 4-5 στις άλλες 4 χώρες. (Να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά, λόγω των ειδικών συνθηκών, η διαμονή θα γίνεται μόνο σε ξενοδοχεία.)

Ένα είναι το πρόβλημα. Ο κορωνοϊός. Τα παιδιά δραστηριοποιούνται πάνω στο θέμα με χρήση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, με υπολογιστές και με τα καλλιτεχνικά, αλλά με τα συνεχόμενα lockdownσε όλες τις χώρες, είναι πολύ λίγες οι δια ζώσης δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Πέρα όμως από την ενασχόληση με το περιβάλλον, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα ταξίδι Erasmus, αν και κουραστικό, είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!
Αυτά προς το παρόν. Νεότερα τον Οκτώβριο και ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε καταφέρει να κάνουμε το 1ο ταξίδι στην Πολωνία το οποίο και οργανώνουμε για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη.
Η Παιδαγωγική Ομάδα