Το comeback του ΠΑΣΟΚ

Προσήλθαν στις κάλπες 1417 μέλη

Τα αποτελέσματα για τη νέα ΝΕ Άρτας

Ποιοι εκλέγονται για το Συνέδριο

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην Άρτα. Το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος επιστρέφουν με πανηγυρικό τρόπο καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των ακόμα και των πιο αισιόδοξων στελεχών του κόμματος.
Βέβαια εκτός από την επιλογή ονόματος και συμβόλου ήταν και οι εκλογές για τις νέες Νομαρχιακές αλλά και για το συνέδριο που επηρέασαν σημαντικά τη συμμετοχή.
Εκτός από ένα παρατράγουδο που σημειώθηκε στο Κομπότι και που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες, στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα οι εκλογές έγιναν κανονικά.

Τα αποτελέσματα για τη Νομαρχιακή επιτροπή
Θωμάς Γεώργιος 229
Φέκα Σεβαστη 219
Νικολάου Νίκος 216
Σερέτης Αλέξανδρος 187
Γόγαλης Θεόδωρος 175
Γόγολος Νικόλαος 175
Νάκα Μαρία 171
Μαγκούτης Βασιλης 166
Τρομπούκη Ράνια 156
Λίγκας Νικόλαος 138
Γκιζας Κώστας 126
Οικονόμου Ανδριάνα 123
Παπαμιχαήλ Γεώργιος 80
Πριοβόλου Αντιγόνη 71
Τατσιώνα Μαρία 55
Ζώγκα Παρασκευή 49
Ρούμπος Λάμπρος 44
Χατζηγιαννιδου Ουρανία 19
Πανακούλια Σωτηρία 17
Παπαδοπουλος Ιωάνης 8
Εκλέγονται οι έντεκα πρώτοι

Τα αποτελέσματα για το συνέδριο 
ΑΛΕΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 23
ΒΕΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 51
ΒΗΧΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 15
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ10
ΓΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 40
ΓΚΟΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 60
ΓΟΓΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 59
ΓΟΓΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 78
ΓΟΥΒΑΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 4
ΔΗΜΟΘΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8
ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ 48
ΖΩΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ)31
ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 74
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 4
ΜΑΓΚΟΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 76
ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 94
ΜΙΧΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 121
ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΩ) 78
ΝΤΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 26
ΠΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 69
ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ 22
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 3
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 27
ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 22
ΡΙΖΟΣ ΘΩΜΑΣ 24
ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 4
ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 45
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ 8

Δήλωση Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, με το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και τον πράσινο ήλιο να επικρατεί κατά κράτος (συγκέντρωσε πάνω από 90%) του έτερου ονόματος που είχε προταθεί, «Κίνημα Αλλαγής».
Και συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».