Το Followgreen του Δήμου Ιωαννιτών για τα Πλαστικά μίας Χρήσης

Το Followgreen Δήμου Ιωαννιτών καλεί να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τα Πλαστικά μίας Χρήσης, να ενημερωθούμε για τις επιπτώσεις που επιφέρει η χρήση τους στο περιβάλλον, καθώς και για τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην αγορά η εφαρμογή της νομοθεσίας Ν.4736/2020.
Λάβε μέρος στο Green Mission
«Τέλος στα Πλαστικά μίας Χρήσης!»
& Κέρδισε έναν οικολογικό ανοξείδωτο θερμό
www.followgreen.gr/ioannina/Mission/Single/3129
Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – Green Mission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.
Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση
Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Δύο αδελφές νεκρές στο Πωγώνι…
Νεκρές μέσα στο σπίτι τους βρέθηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου. Πρόκειται για δύο αδελφές, 84 και 81 ετών που ζούσαν μόνες τους στο σπίτι τους, ενώ εντοπίστηκαν νεκρές από κάτοικο της περιοχής όπου τις επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα για να τις φροντίζει. Από τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα η αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Η έρευνα ωστόσο είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τις δύο αδελφές.

Τέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο Δήμο Αρταίων
Δύο Πολιτικούς Μηχανικούς, ένα Αρχιτέκτονα Μηχανικό και ένα Κτηνίατρο ζητά για μόνιμη πρόσληψη ο Δήμος Αρταίων. Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη από την περασμένη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 η υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη 13Κ/2021 (ΦΕΚ τεύχος ΑΣΕΠ 66/31-12-
2021) όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τέσσερις (4) θέσεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Αρταίων.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Επίσης, στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη ολόκληρη η προκήρυξη όπου περιέρχονται αναλυτικά τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά, οι οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στις 14:00 το μεσημέρι.

Rapid test στο Λύκειο Θεσπρωτικού
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει αύριο (Πέμπτη 27 Ιανουαρίου) Rapid test, στο Λύκειο Θεσπρωτικού. Οι δειγματοληψίες θα γίνουν από τις 9 έως τις 10.30 το πρωί και θα είναι κυρίως για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι μαθητές υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους Covid -19, με τη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

OUR FESTIVAL 8 – αιτήσεις συμμετοχής έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022
Το Our Festival, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του καλλιτεχνικού του προγραμματισμού για το Σεπτέμβριο του 2022, προσκαλεί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών (θέατρο, μουσική, χορό, παιδικό θέατρο, σινεμά, video art, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους) να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022. H πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλη την Ελλάδα. Για τις δράσεις εκτός Αττικής, παρέχονται μεταφορικά, διατροφή και διαμονή για τους συντελεστές που συμμετέχουν στη δράση.
Για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση για τους ενδιαφερόμενους στο 6976 408 158.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19.00. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει η κυρία Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Θεολογία και Επιστήμη κατά τους Τρεις Ιεράρχες. Μία σύγχρονη πρόκληση εν μέσω πανδημίας».
Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρ. Αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη. Στη συνέχεια, μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβούλιου θα απονεμηθεί έπαινος στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/event/e3022 την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.
Την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 9.30΄ θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).