Τραγικό: του αρνήθηκαν την ταφή στην Άρτα!

Την αναλγησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βίωσαν οι συγγενείς Αρτινού που πέθανε και που βρέθηκαν μπροστά στην άρνηση των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Ν. Σκουφά και του Δήμου Αρταίων, να τους παραχωρηθεί τάφος.
Η περιπέτεια της οικογένειας του Κωνσταντίνου Νάκη ξεκίνησε προ δεκαημέρου, όταν ο συμπολίτης μας πέθανε αιφνίδια στη Ζάκυνθο. Η σύζυγός του προσπάθησε να υλοποιήσει την επιθυμία του θανόντος να ταφεί στην πατρίδα του, αφού διέμενε πάνω από 50 χρόνια στην Άρτα και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο Πέτα.
Απευθύνθηκε κατ’ αρχήν στις υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων όπου συνάντησε την κάθετη άρνηση για παραχώρηση τάφου στα κοιμητήρια. Ακολούθως απευθύνθηκε στον Δήμο Νικολάου Σκουφά- όπου ήταν και δημότης- αλλά και εκεί με διάφορες δικαιολογίες αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τάφο για τον άνθρωπο που τον είχε μεταφέρει η νεκροφόρα από τη Ζάκυνθο στην Άρτα.
Ματαίως η χήρα του θανόντος, προσπάθησε να εξηγήσει πως έπρεπε να γίνει εδώ στον τόπο του η κηδεία. Δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν από τους αρμόδιους και ο νεκρός επέστρεψε στη Ζάκυνθο.
Όλα αυτά μου τα διηγήθηκε με τρεμάμενη φωνή η σύζυγος του Κώστα Νάκη και που θέλησε μέσω αυτής της διήγησης της περιπέτειας που βίωσε για την ταφή του συζύγου της, να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που πήγε να την συλλυπηθεί και που νόμιζαν πως η κηδεία θα γίνει στην Άρτα.
Άραγε να θεωρούν από το Δήμο Αρταίων και το Δήμο Ν. Σκουφά να δώσουν κάποια εξήγηση για τους λόγους που έμεινε άταφος ένας συμπατριώτης μας;

Το ψωμί… παντεσπάνι!
Είναι εκπληκτικό, αλλά η Μαρία Αντουανέτα στην οποία αποδίδεται η περίφημη φράση που πέρασε στην ιστορία,«Δεν έχουν ψωμί; Ας φάνε παντεσπάνι», δικαιώνεται!!! Η επισιτιστική κρίση –λένε- στην Ευρώπη είναι πλέον θέμα εβδομάδων μετά το κλείσιμο και της ινδικής αγοράς σιτηρών…

Η Ευρώπη ξεμένει από σιτάρι. Χώρες όπως π.χ. η Ελλάδα διαθέτουν μαλακό σιτάρι για μόνο δύο μήνες ακόμα.
Το 70% του σιταριού στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον: Η Ελλάδα εισήγαγε από τη Ρωσία περίπου το 50% των αναγκών της σε μαλακά σιτάρια, που είναι το κύριο συστατικό του ψωμιού, ενώ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής και το υπόλοιπο 20%, προερχόταν από την Ουκρανία.

Τα πράγματα αλλού είναι ακόμα χειρότερα… στην Αίγυπτο, αλλά και στις άλλες χώρες της Αφρικής, όπου το ψωμί είναι το βασικό στοιχείο της διατροφής, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα… και θα αυξηθούν οι προσφυγικές ροές προς Ευρώπη…

Παιχτούρα…
Βρήκε και πάλι τη λύση ο Άδωνις Γεωργιάδης (στον ΣΚΑΙ) για τις προκλήσεις των Τούρκων, που πέταξαν με τα μαχητικά τους πάνω από την Αλεξανδρούπολη, πάνω από Αμερικανούς και ΝΑΤΟ. «Είναι δυνατόν εμείς ένας έξυπνος λαός να…τσιμπάμε με τις προκλήσεις των τούρκων;» αναρωτήθηκε ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη… όχι, βέβαια… σιγά, που θα τσιμπήσουμε…

Πως το έλεγε ο άλλος, ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; «Αν μπούν κλέφτες στο σπίτι, κάνετε πως κοιμάστε»!!!

Ομαδάρα…
Καλά… μιλάμε πως φέτος ο ΠΑΟΚ, είναι ομάδα-θαύμα: μέχρι και τους πεθαμένους βάζελους ανάστησε!!!

Ανανεωμένα ψηφοδέλτια

Κατά 60% ανανεωμένα σε πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο θα είναι τα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη, που μίλησε στις εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο. Ο Βαγγέλης Αργύρης συμπλήρωσε ότι θα λάβουν μέρος νέοι κάτω των 40 ετών κατά 30%. «Στα ψηφοδέλτια θέλουμε φρεσκάδα, σύγκρουση με απαρχαιωμένες συνταγές θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά να φύγουμε από τα στερεότυπα της επιλογής φίλων ή κολλητών, να επιλέξουμε ανθρώπους επαρκείς για να εκπροσωπήσουν τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Αργύρης.

Πρακτικά, αυτό, τι μπορεί να σημαίνει, θα το δούμε όταν ανακοινωθούν τα ονόματα…

Να αποφασίσει η βάση
Το έχω πεί εδώ και καιρό και χαίρομαι όταν το ακούω και από άλλους… Να τεθεί σε δημοψήφισμα στη βάση του κόμματος η όποια απόφαση για συμμετοχή του κόμματος σε κυβέρνηση πρότεινε μιλώντας στο Συνέδριο, ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Ο πρώην γραμματέας και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η όποια μετεκλογική μας απόφαση δεν μπορεί να αποτελεί υπόθεση του αρχηγού, της κοινοβουλευτικής ομάδας ή της κεντρικής επιτροπής, αλλά επιβάλλεται να τεθεί στην κρίση του συνόλου των μελών».

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε λέγοντας ότι «όποιος έχει στο μυαλό του την επανάληψη του σκηνικού του 2011 ή του 2012, δεν προσφέρει υπηρεσίες ούτε στο χώρο, ούτε στη χώρα…η μόνη πολιτικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση είναι αυτή που προκύπτει με όρους κοινωνικής πλειοψηφίας, κοινοβουλευτικής ισοδυναμίας των εταίρων και προγραμματικής σύγκλισης κι όχι αυτή που βασίζεται στις αλχημείες του εκλογικού νόμου και στην παρασκηνιακή νομή της εξουσίας».

Μπράβο, του Ξεκαλάκη… να δούμε τι θα πεί-και κυρίως τι θα κάνει ο κραταιός Νικόλας…

Ρωγμές…
Αυτές οι διαφοροποιήσεις στο θέμα της κατασκευής φράγματος στο Αυλάκι στον Αχελώο, δεν είναι ότι καλύτερο… η Περιφέρεια Θεσσαλίας λέει «ναι», ο Δήμος Αργιθέας «ποιεί τη νήσσα»… καθότι αυτές οι ρωγμές, ευνοούν την ΤΕΡΝΑ…

*****Ενώ ένας φίλος, εξ Αθηνών, όπου διαμένει, μου έλεγε τις προάλλες πως τίποτα δεν τελείωσε για τα πλωτά φωτοβολταϊκά στη Λίμνη Πουρναρίου…

Επί τόπου…

Μπορεί να έγινε κάποια ζημιά στα ακτινίδια σε περιοχές της Άρτας, αλλά οι καλλιεργητές δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, αφού όπως έγραψε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στο facebook: «Με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννης Παπαγιαννης επισκεφθήκαμε καλλιέργειες ακτινιδίων που επλήγησαν και έκαναν την σχετική ενημέρωση στους παραγωγούς, για την διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.
Είμαστε σε αγαστή συνεργασία και πάντα στο πλευρό των αγροτών και παραγωγών».

Να μαστε πάλι εδώ Αντρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί
σημείο χ και μεις παρέα και ας φύγαν χίλιοι δυο καιροί…

Ν.Α.Σ.