Τραγωδία: 16χρονος σκότωσε τον θείο του και αυτοπυροβολήθηκε!!!

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 16χρονος που σκότωσε τον θείο του και αυτοπυροβολήθηκε σε «καρτέρι» για αγριογούρουνα. Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική στο Νοσοκομείο της Άρτας ο 16χρονος, που αυτοπυροβολήθηκε το απόγευμα της Κυριακής – προφανώς σε κατάσταση σοκ- όταν κατάλαβε, ότι είχε πυροβολήσει κατά λάθος, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, τον 33χρονο θείο του.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Άρτα, στις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής και ενώ οι δύο άνδρες είχαν πάει για κυνήγι, όταν ο νεαρός πυροβόλησε κατά λάθος τον 33χρονο και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στο θώρακα και τον λαιμό.
Το κυνήγι αγριογούρουνου στην περιοχή Μικρό Φράγμα Πουρναρίου Άρτας, εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε όταν οκτώ άτομα είχαν στήσει καρτέρι και με τα όπλα τους «γεμάτα» περίμεναν για να χτυπήσουν αγριογούρουνα

Ο 16χρονος ανιψιός ενός απ’ τους συμμετέχοντες στην ομάδα, κατά λάθος πυροβόλησε νομίζοντας πως ότι από το σημείο περνούσε αγριογούρουνο, όμως χτύπησε τον θείο του ο οποίος έπεσε νεκρός.
Σύμφωνα με τις περιγραφές μην μπορώντας να πιστέψει το νεαρό αγόρι τι είχε συμβεί φώναξε «τον σκότωσα» και πριν προλάβει κανένας από την υπόλοιπη ομάδα να αντιδράσει έστρεψε την καραμπίνα του προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr που επικοινώνησε με άτομο του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας μετέφερε την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια, μέλη της οποίας ζούσαν στις εργατικές κατοικίες της Άρτας. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 16χρονου και αδελφός του θύματος, ο οποίος ήταν και εκείνος στην ομάδα των κυνηγών. Είδε τον αδελφό του να πέφτει νεκρός από τα σκάγια του γιου του, ενώ λίγη ώρα αργότερα έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο της Άρτας, καθώς ο 16χρονος θα έδινε την δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τραγικές φιγούρες η έγκυος μητέρα του και η γιαγιά του που έχασε τον γιό της και βλέπει τον εγγονό της να δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο της Άρτας.

Να σημειωθεί ότι το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Άρτας έδωσε μάχη και με το χρόνο, ενώ ακόμα και γιατροί που δεν εφημέρευαν, έσπευσαν να ενισχύσουν τη χειρουργική ομάδα, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και να σωθεί ο 16χρονος.
Σύμφωνα με το epiruspost, μετά την τραγωδία, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου καθώς και του θείου του, άλλου αδελφού του πατέρα του. Ο πρώτος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας, καθώς ήταν δικό του το όπλο που χρησιμοποίησε ο ανήλικος.

Ανακοίνωση της Ε’ ΚΟΗ
Για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη κατά τη διάρκεια της άσκησης θήρας αγριόχοιρου στην Άρτα, το απόγευμα της Κυριακής, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει τη θλίψη του.
Όπως αναφέρει η Ε’ ΚΟΗ σε δελτίο τύπου, δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, ούτε και είναι ο ρόλος της να το πράξει, όμως επισημαίνει ότι στην περίπτωση του δυστυχήματος υπήρξαν σοβαρά λάθη και παραλείψεις.
«Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος και καλή ανάρρωση στον 16χρονο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο νοσοκομείο της Άρτας…Είμαστε βέβαιοι, ότι αυτό θα γίνει από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που θα διερευνήσουν επακριβώς τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδώσουν τις ευθύνες σε όσους τις έχουν. Είναι ώρα όμως για σκέψη και περισυλλογή από όλους όσοι ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα, να επανακαθορίσουν ενδεχομένως τις προτεραιότητές τους, καθώς κυρίαρχη ήταν και πρέπει να παραμείνει η ασφάλεια των κυνηγών. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση της θήρας είναι σαφές και δεν επιτρέπει περιθώρια παρερμηνείας από κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.