Τριήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ» με έναρξη την 6η Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιεί διαδικτυακά τριήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για Νηπιαγωγούς με τίτλο: «Ρούλης ο Κουβαρούλης & Ρίτσα η Κουβαρίτσα».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με το υπ’ αρ. πρωτ. 149967/2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ και απευθύνεται κυρίως σε νηπιαγωγούς. Άμεσοι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα νήπια και έμμεσοι ωφελούμενοι οι γονείς, αφού ενημερώνονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια μέσα από κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τα νήπια να λύσουν βασικές απορίες τους για το πώς ήρθαν στον κόσμο και για το πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους από διάφορους κινδύνους με πιο σημαντικό τον κίνδυνο κάποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.
Οι έρευνες από την εφαρμογή των προγραμμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει ότι η συμμετοχή παιδιών-μαθητών σε τέτοιου είδους προγράμματα, τα καθιστά πιο υπεύθυνα & προστατευτικά απέναντι στον εαυτό τους και το σώμα τους, αλλά και απέναντι στους άλλους.