Τροπολογία για την ρύθμιση των 120 δόσεων από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Ο Γκόκας, εισηγητής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε στη Βουλή σχετικά με την ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 2016/797,2016/798 και 2016/2370, μαζί με άλλους Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογία για την παράταση στην ρύθμιση των 120 δόσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τη φορολογική διοίκηση.

Ο κ Γκόκας στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι η παράταση είναι επιβεβλημένη δεδομένων των προβλημάτων ειδικά στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τόνισε ότι υπάρχουνδυσκολίες και προβλήματα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα σε νομικά πρόσωπα να προετοιμασθούν για την έγκαιρη ένταξη στη ρύθμιση. Η παράταση δε, θαείναι σε όφελος των εσόδων (Δημόσιο και Ασφαλιστικοί Φορείς), θα δώσει ανάσα στην αγορά αλλά και τη δυνατότητα στους οφειλέτες να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
Συγκεκριμένα στην ομιλία του τόνισε ότι το χρονικό διάστημα για την υποβολή της εμπρόθεσμης δήλωσης ήταν μικρό και τα προβλήματα ειδικά στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού των δόσεων, οδήγησαν ήδη σε παράταση για τα εμπρόθεσμα αιτήματα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Αναφέρθηκε επίσης, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι και ιδιαίτερα τα νομικά πρόσωπα για την έγκαιρη ένταξη στη ρύθμιση, την στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στην πραγματική οικονομία δεν άλλαξε.
Επίσης πρότεινε την δυνατότητα πάγιας ρύθμισης 12 ή 24 δόσεων και στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές,ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται παράλληλα η ρύθμιση των 120 δόσεων από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Στο απόσπασμα της ομιλίας του κ. Γκόκα αναφέρεται:
«Έχουμε καταθέσει, Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής εμπρόθεσμα τροπολογία για την παράταση προθεσμιών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τη φορολογική διοίκηση.

Η παράταση είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι:
●Το χρονικό διάστημα ήταν μικρό και τα προβλήματα ειδικά στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης λόγω αδυναμίας προσδιορισμού των δόσεων οδήγησαν ήδη σε παράταση για τα εμπρόθεσμα αιτήματα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
●Ήδη χθες το σύστημα έκλεισε και επικράτησε χάος στην προσπάθεια των λογιστών και των πολιτών να ενταχθούν στη ρύθμιση, όσοι επιθυμούσαν και το είχαν ανάγκη.
●Υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα σε νομικά πρόσωπα να προετοιμασθούν για την έγκαιρη ένταξη στη ρύθμιση.

●Η παράταση θα είναι σε όφελος των εσόδων (Δημόσιο και Ασφαλιστικοί Φορείς) θα δώσει ανάσα στην αγορά, όλοι οι φορείς το ζητούν, θα δώσει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
●Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία δεν άλλαξε. Όλοι κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

●Οτιδήποτε δίνει οξυγόνο δεν πρέπει να το στερήσουμε για κανένα που θέλει και προσπαθεί να επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες που παραμένουν.
●Καμιά ετοιμότητα δεν υπάρχει ούτε στο κρίσιμο θέμα της Ανάπτυξης, αφού στην οικονομία επί της ουσίας βλέπουμε τη συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
●Με τα υπερπλεονάσματα του 3,5% να παραμένουν