Τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα και λεωφορεία

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα και λεωφορεία. Εντοπίστηκαν σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε τριάντα δύο (32) φορτηγά οχήματα καθώς και λεωφορεία
Επιβλήθηκαν τόσο στους οδηγούς όσο και στις ιδιοκτήτριες εταιρίες οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές
Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, τον τελευταίο μήνα, εντοπίσθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου σε φορτηγά αυτοκίνητα ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε τριάντα δύο (32) φορτηγά οχήματα και λεωφορεία.

Αναλυτικότερα:
• από το Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων εντοπίστηκαν δύο μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου σε Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα ενώ διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (3) Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα καθώς και σε ένα λεωφορείο,
• από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (1) Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,
• από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (23) Ι.Χ. και Δ.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα καθώς και σε (4) λεωφορεία.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξακριβωθεί η τοποθέτηση και ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής επέμβασης και αλλοίωσης δεδομένων του ταχογράφου (κλέφτης ταχογράφου), στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, τα φορτηγά οχήματα ακινητοποιήθηκαν από το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων και υποβλήθηκαν σε εξέταση των ταχογράφων τους σε εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό συνεργείο, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη συσκευής αλλοίωσης με τηλεχειριστήριο σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.
Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται ότι, συνέπεια της εν λόγω επέμβασης ήταν η μη καταγραφή των ωρών υπερεργασίας των οδηγών, ενώ παράλληλα επηρεαζόταν δυσμενώς η ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του οχήματος π.χ. υπολειτουργία του ABS , απενεργοποίηση του περιοριστή ταχύτητας (κόφτης) του φορτηγού κλπ.
Κατά συνέπεια, με αυτόν τον τρόπο επηρεαζόταν αρνητικά όχι μόνο η ασφαλής οδήγηση των παραπάνω φορτηγών, αλλά και η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο οδόστρωμα.
Τέλος, πριν την άρση της ακινητοποίησης των προαναφερθέντων οχημάτων αποκαταστάθηκε η ορθή λειτουργία της συσκευής καταγραφής ταχύτητας. Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Θα ηχήσουν σειρήνες
Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 κατά την Άσκηση ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:
• τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),
• τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων
Πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου στις 6 Οκτωβρίου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της αγοράς καυσίμων, ενόψει και της έναρξης της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
-Η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα που εξακολουθεί παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Πολιτείας να μαστίζει την αγορά καυσίμων, εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων και του καταναλωτή.
-Ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
-Η πολυνομία και η γραφειοκρατία, που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και καθιστούν τους πρατηριούχους έρμαια στις διαθέσεις των ελεγκτικών αρχών.

Στη συγκέντρωση θα παραστούν και θα μιλήσουν:
– Ο Καθηγητής εργατικού και συνδικαλιστικού δικαίου, νομικός και πρώην υπουργός κ. Αλέξης Μητρόπουλος για τα ασφαλιστικά θέματα των πρατηριούχων – εμπόρων καυσίμων.
– Ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης για τα λογιστικά – φορολογικά θέματα του κλάδου.
– Ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος κ. Γιώργος Ξανθούλης για τις τελευταίες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο της αγοράς και ιδίως στο ζήτημα της συγκρότησης Κοινοπραξιών πρατηριούχων για απευθείας εισαγωγές καυσίμων.
– Ο τεχνικός σύμβουλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ. ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος-μηχανικός κ. Παναγιώτης Καρανάσιος
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος) και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Ν. ΑΡΤΑΣ
Η συντονιστική επιτροπή ΑΓΩΝΑ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 10:00 το πρωί, πραγματοποιεί Πανηπειρωτική Συγκέντρωση στην πόλη των Ιωαννίνων στο Εργατικό Κέντρο. Τα Σωματεία ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Ν. Άρτας για να διευκολύνουν τους συνταξιούχους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαθέτει λεωφορεία, που θα αναχωρήσει στις 8:30 το πρωί, πίσω από το VOI-NOI. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
Ανακοινώνεται ότι έως 06 Οκτωβρίου του έτους 2019 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
• Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
• Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
• Σάββατο (05-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή– Σκούπα – Δαφνωτή.

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας
«Η Παγκόσμια Ημέρα 3ης ηλικίας είναι αφιερωμένη στο πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στους ανθρώπους που είναι πηγή εμπειριών, γνώσεων, αξιών και αισιοδοξίας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε αγάπη και σεβασμό αφού σηματοδότησαν το ξεκίνημα και την πορεία της δικής μας ζωής. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους όπως ήταν κι αυτοί όλα τα χρόνια, με υπομονή και ανιδιοτέλεια…
Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας 3ης ηλικίας αποτελεί μια ευκαιρία για να κάνουμε τον απολογισμό μας. Αποτελεί επίσης αφορμή για μία πιο ουσιαστική ενασχόληση με τους ηλικιωμένους που μπορεί να αποκαλούνται «απόμαχοι» της ζωής, συνεχίζουν όμως να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων μας. Μάλιστα σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα άτομα 3ης ηλικίας αποτελούν στυλοβάτες των παιδιών και των εγγονιών τους.
Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και υποκλινόμαστε στη δύναμη ζωής και την σοφία τους. Ως Δήμος Πωγωνίου έχουμε σε προτεραιότητα την κοινωνική μέριμνα και την ασφάλεια των ηλικιωμένων και ο σχεδιασμός μας πάντα προβλέπει δομές και δράσεις για την εξυπηρέτησή τους.
Σας λέμε σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει και ευχόμαστε να είμαστε σε θέση να σας τα ανταποδώσουμε.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα σωματική και ψυχική υγεία και ευημερία.
Χρόνια πολλά!
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Κωνσταντίνος Καψάλης»

Επέκταση συστήματος υδραγωγείου, στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) προχωρά σε προκήρυξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) για την προμήθεια με τίτλο:
«Επέκταση συστήματος αυτόματης διαχείρισης (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός) εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου, στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας»,(συνολικού προϋπολογισμού 1.805.353, 20 €).
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την:
-Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι εννέα (29) Τοπικών Σταθμών Απομακρυσμένου Ελέγχου για την παρακολούθηση κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιότητα κλπ.) στις υποδομές του εξωτερικού δικτύου του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία πέντε (5) Σταθμών Ελέγχου Διαρροών για την παρακολούθηση παραμέτρων (παροχή, πίεση) στις υποδομές του εσωτερικού δικτύου για τον έλεγχο διαρροών.
-Επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου.
-Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος.
-Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος για διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
-Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της 12μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας.
-Εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας για το διάστημα μετά την οριστική ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του συστήματος.

Σπύρος Υφαντής: Από σήμερα επίσημα η εγγραφή μελών στους Ορίζοντες Ηπείρου
Ο Σπύρος Υφαντής, ασκών καθήκοντα αντιπροέδρου στους Ορίζοντες Ηπείρου ανακοίνωσε ότι από σήμερα 1η Οκτωβρίου ξεκινά και επισήμως η εγγραφή μελών στους Ορίζοντες Ηπείρου, με βάση το καταστατικό που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
Παράλληλα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σημείωσε:
Βασική προϋπόθεση για να αποχωρήσεις από κάπου είναι να βρίσκεσαι εκεί.
Σε απάντηση, λοιπόν, για όσους ελάχιστους δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ότι αποχωρούν από τους Ορίζοντες Ηπείρου σημειώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η διαδικασία με τους υποψήφιους των εκλογών της 26ης Μαΐου έληξε την ημέρα των εκλογών.
Περαιτέρω συγκροτήθηκε μια συμπαγής ομάδα μελών που κλήθηκε να υπογράψει το καταστατικό των Οριζόντων Ηπείρου.
Τα μέλη μας σε πλήρη συνεργασία με τους εκλεγμένους μας εκπροσώπους στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αγωνιστούν για μια δυνατή παράταξη για το καλό της Ηπείρου και των κατοίκων της.
Σημειώνεται ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφής νέων μελών θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών.

Διάρρηξη σε δύο εκκλησίες στο Ελεύθερο Κόνιτσας Ιωαννίνων
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας διάρρηξη στους Ιερούς Ναούς Αγίου Μηνά και Αγίου Νικολάου, στο Ελεύθερο Κόνιτσας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-08-2019 έως 29-09-2019, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και αφαίρεσαν τρεις αγιογραφίες σε μουσαμά και ένα επάργυρο ευαγγέλιο. Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 25-09-2019 έως 29-09-2019, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Θανατηφόρο τροχαίο 
Στις 30-09-2019 και ώρα 20.10΄, στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρου, λεωφορείο το οποίο οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 27χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 27χρονου συνεπιβάτη του μοτοποδηλάτου και ο σοβαρός τραυματισμός του 26χρονου οδηγού του μοτοποδηλάτου.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.