Τσίπρας από την Άρτα: Το βράδυ των εκλογών όλη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα

Δεν είμαι από τζάκι αλλά ΞΕΡΩ από τζάκια

Η Νέα Δημοκρατία θαρρείς ότι έχει εκδικητική στάση με την περιοχή..

Ο Νομός θα δώσει αποτελέσματα που θα θυμίζουν άλλες εποχές

«Να με συγχωρέσετε που καθυστέρησα, αλλά δεν ταξιδεύω με το κρατικό αεροπλάνο, ξοδεύοντας τα λεφτά των φορολογούμενων» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην κεντρική πλατεία της Άρτας, καθώς καθυστέρησε για πάνω από 1 ώρα από τον αρχικό προγραμματισμό.
«Άλλοι είναι πρίγκηπες και πιστεύουν ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία τους. Εγώ κατάγομαι από ένα ταπεινό ορεινό χωριό στα Τζουμέρκα. Μπορεί να μην είμαι από τζάκι, αλλά είχαμε τζάκι στο πατρικό μου» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους που περίμεναν υπομονετικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ήλιο.
Περιστοιχιζόμενος από υποψήφιους βουλευτές της Άρτας και των γύρω νομών, τόνισε πως «το βράδυ των εκλογών δεν θα είναι η Άρτα το γαλατικό χωριό, όλη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα γιατί όλη θέλει αλλαγή και δικαιοσύνη. Στις 22 Μαΐου θα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, των δυνάμεων προόδου. Και θα φτιάξουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας για να πάμε τον τόπο μπροστά».

«Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες, περιοχές, περιφέρειες β’ κατηγορίας», ανέφερε για την Άρτα ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «Θαρρείς και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από την Άρτα που έχει ατυχία να έχει βγάλει έναν πρωθυπουργό με την Αριστερά», τόνισε. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο ακτινοδιαγνωστικό. Λένε ότι είναι συγκυριακό. Η απαξίωση για το νομό μας δεν είναι συγκυριακή» συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την εγκατάλειψη της Άρτας αλλά και της Ηπείρου θυμίζοντας τα έργα 111 εκατομμυρίων που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δρομολόγησε σε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, «χωρίς να εξεταστεί με ποιόν είναι οι Δήμαρχοι», όπως επεσήμανε, ενώ προχώρησαν τα έργα ανάπτυξης και πνοής όπως η Ιόνια Οδός, η ίδρυση Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής, η έναρξη των μελετών για την οριοθέτηση του Αράχθου.
«Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία.. Θαρρείς ότι έχει εκδικητική στάση με την περιοχή.. Ακύρωσαν τον σχεδιασμό για το αγροτοδιατροφικό πάρκο, για το πάρκο στα Θεοδώριανα, άφησαν τους δρόμους, έχουν απαξιώσει το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης αφήνοντάς το χωρίς γιατρούς και υποδομές..» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωθέντων.

Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε από την Άρτα τη σημασία επίτευξης καθαρής νίκης στις εκλογές, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή μέσω συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. «Σε όλους τους πολίτες που μπροστά σε αδιέξοδα, λέμε ότι οι εκλογές της 21η Μαΐου δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου. Είναι εκλογές που βγάζουν κυβέρνηση» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γι’ αυτό είναι κρίσιμο ποιος θα είναι πρώτος στις εκλογές. Μη γελιέστε, αν είναι πρώτος ο Μητσοτάκης, δεν θα αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία» ανέφερε. «Μην τους πιστεύετε. Αν ο Μητσοτάκης είναι πρώτος και με μισή μονάδα, θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση “κουρελού” ακόμα και με αποστασίες, που η οικογένεια γνωρίζει το know how. Το μόνο που μπορεί να ματαιώσει αυτό το σχέδιο είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή, για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή, Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» είπε.

«Μας κατηγορούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει με συνθήματα του ‘80. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός, οι μεγάλες κατακτήσεις ανήκουν σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Και αν έχουν γίνει ξανά επίκαιρα, ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε, του Μητσοτάκη που ξεπέρασε και τον πατέρα του της τριετίας ‘90-‘93» συμπλήρωσε.
«Στις 21 του μήνα όποιος βγει πρώτος φτιάχνει κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα οδηγηθούμε σε μία προοδευτική κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι ο Νομός Άρτας όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα δώσει αποτελέσματα που θα θυμίζουν άλλες εποχές» τόνισε στην ομιλία του.
Το βράδυ των εκλογών ή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ ή θα πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός. Για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαι βέβαια ότι θα συμβεί το δεύτερο ό,τι κι αν λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος. Το 2019 χάσαμε. Δυο μέρες πριν μας έδιναν 24% Το βράδυ των εκλογών η Άρτα δεν θα είναι η εξαίρεση στο χάρτη. Όλη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα. Να μην χάσουμε στιγμή. Να βρεθούμε όλοι μαζί στον αγώνα. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Ξέρουμε να στηρίξουμε και τους μεσαίους. Να αλλάξουμε την Ελλάδα. Σας καλώ όλους μαζί σε αυτό τον αγώνα. Στις 22 του μηνός θα γιορτάζουμε τη νίκη των δυνάμεων της προόδου» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλγα Γεροβασίλη: Η Άρτα στέλνει το μήνυμα της νίκης
Οι πολίτες της Άρτας θα στείλουν μαζικό μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και καταδίκης της κυβέρνησης Μητσοτάκη είπε σε συνέντευξή της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό η υποψήφια βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα.
Μιλώντας την Πέμπτη 5 Μαϊου η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι όλη η χώρα έχει υποστεί τα δεινά των πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ αλλά η ειδικά η Άρτα είναι μεγάλη παθούσα… Ερωτηθείσα για την τύχη του εγχειρήματος της διαπεριφερειακότητας και του αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο εκπόνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι από τον Ιούλιο του 19 και μετά υπάρχει οπισθοχώρηση.
-Τα προγράμματα που εκπονήσαμε σε διαβούλευση με τις περιφέρειες , τα περισσότερα έχουν σταματήσει ως έργα.
-Στην Άρτα οι οδικοί άξονες που είχαν χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν σταματήσει. (π.χ. παράκαμψη Αθαμανίου, ο δρόμος για τα Θοδώριανα, Καταρράκτης –Βουλγαρέλι)
-Για να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και ο εναλλακτικός τουρισμός (θρησκευτικός, πολιτιστικός, κ.λπ.) στην περιοχή μας η ασφαλής και ταχεία οδική σύνδεση είναι απαραίτητη.
Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εντόπισε τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας που περιορίζει το ΑΕΠ της Άρτας:
– Κάποιοι εγκαταλείπουν τα χωράφια τους
– κάποιοι σφάζουν τα ζώα τους
– οι πτηνοτρόφοι δεν μπορούν να βάλουν καινούριες εκτροφές λόγω ακρίβειας
– εγκατάλειψη των βασικών υποδομών, όπως υγεία και παιδεία.
«Για να μπορέσουν και νεότεροι άνθρωποι να μείνουν, να παράξουν, να δημιουργήσουν στον τόπο τους χρειάζονται υποδομές που να τους κάνουν τη ζωή εύκολη και όχι να τους αναγκάζουν σε εσωτερική μετανάστευση ή μετανάστευση στο εξωτερικό» είπε κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη.

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ