«Τσιφλικάδες» Θέλουν και τα "Λιβάδια"

Σκληρή Αντεπίθεση Χρήστου Τσιρογιάννη σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους Καλαμιάς

Το ίδιο έκαναν και στους Χαλκιάδες με δημόσιες εκτάσεις

Εκβιάζουν και έμμεσα ή άμεσα απειλούν τους συγχωριανούς

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Καλαμιάς, σχετικά με τη χωροθέτηση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ στη θέση Λιβάδια.
Μετά τις καταγγελίες από μερίδα των κατοίκων που έκαναν λόγο για «colpo groso» και για «… φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader)…», ο Δήμαρχος Αρταίων, ανταπάντησε με ανάρτηση, κάνοντας λόγο για κάποιους που «φωνάζουν δυνατά» επειδή «εκμεταλλεύονται τζάμπα αυτή την έκταση και βέβαια αυτή που εποφθαλμιούν να την αξιοποιήσουν για δική τους χρήση και όχι για το κοινό καλό».

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης κάνει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «το αν θα γίνει το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Καλαμιά έχει θορυβήσει πολλούς» που όπως λέει «εκβιάζουν, που έμμεσα ή άμεσα απειλούν τους συγχωριανούς τους, εκείνοι που βάζουν τον δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου τους».
Μάλιστα ο Χρήστος Τσιρογιάννης, κάτοικος και ο ίδιος της περιοχής, αποκαλύπτει πως «στις δύο μεγάλες δημόσιες εκτάσεις στο διπλανό χωριό στους Χαλκιάδες» έγινε «Δημοπρασία από το Υπουργείο και μίσθωση για 30 και πλέον χρόνια για ακτινίδια σε μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής….που φωνάζουν δυνατά τώρα!!». Και ο Δήμαρχος αναρωτιέται μεγαλοφώνως: «Μήπως αυτό θέλουν και για τα “Λιβάδια” Καλαμιάς; Να αυξήσουν το δικό τους εισόδημα; Ας το πούνε ξεκάθαρα στους πολίτες»!!!

Η ανάρτηση Τσιρογιάννη
Η ανάρτηση του Δημάρχου Αρταίων, στο facebook με τίτλο «Πόσο διαφέρει η Καλαμιά από την υπόλοιπη Ελλάδα; Και πόσο μοιάζει;» αναφέρει τα εξής:
«Η ανακοίνωση ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Καλαμιάς θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να δώσει την γνώμη του – θυμίζω δεν αποφασίζει, γνωμοδοτεί- για το αν θα γίνει το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Καλαμιά έχει θορυβήσει πολλούς. Και επίσης τονίζω ότι το τοπικό συμβούλιο δεν αδειοδοτεί το Πάρκο.
Ποιους Δήμαρχε θα με ρωτήσετε;
Εκείνους που εκβιάζουν, που έμμεσα ή άμεσα απειλούν τους συγχωριανούς τους, εκείνοι που βάζουν τον δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου τους.
Εκείνους που λένε ότι ο Δήμος άλλαξε την γνώμη του και από τον Αμμότοπο θέλει να το πάει στην Καλαμιά, αν και γνωρίζουν ότι υπάρχουν οι μελέτες που δείχνουν ποια είναι η κατάλληλη έκταση για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο και το αποδεικνύουν. Γιατί αυτή είναι η δουλειά των μελετητών: να έχουν επιχειρήματα, να εξηγούν και να δίνουν λύσεις.

Την Δευτέρα η τοπική κοινωνία της Καλαμιάς θα ερωτηθεί για το αν θέλει να έχει Επιχειρηματικό Πάρκο στα μέρη της. Αν θα θέλει να έχει ελπίδες για ανάπτυξη, εργασία και να το πούμε ξεκάθαρα χρήματα στην τσέπη. Την δική τους και όχι εκείνων που θέλουν να αυγατίσουν το δικό τους πορτοφόλι, αδιαφορώντας για τους πολλούς. Εδώ αδιαφορούν και δεν ντρέπονται για τις απειλές στους συγχωριανούς τους και στα μέλη του τοπικού συμβουλίου, θα μου πεις. Σωστό και αυτό.
Να πω όμως και τούτο, όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.
Έχει ο Δήμος, ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή κάποιο προσωπικό όφελος να γίνει το Πάρκο στην Καλαμιά; Όχι. Ορθά και ξάστερα.
Έχει το Επιμελητήριο; Όχι. Ορθά και ξάστερα.
Έχουν οι μελετητές; Έχει ο απλός κόσμος; Όχι.
Τότε προς τι η ένταση; Προς τι το “εκρηκτικό κλίμα”;

Ποιοι φωνάζουν δυνατά? Αυτοί οι λίγοι που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τζάμπα αυτή την έκταση και βέβαια αυτή που εποφθαλμιούν να την αξιοποιήσουν για δική τους χρήση και όχι για το κοινό καλό. Τι έγινε σε αυτή την έκταση από το προηγούμενο όχι εδώ και 20 χρόνια; απολύτως τίποτα. Τι έγινε στις δύο μεγάλες δημόσιες εκτάσεις στο διπλανό χωριό στους Χαλκιάδες; Δημοπρασία από το Υπουργείο και μίσθωση για 30 και πλέον χρόνια για ακτινίδια σε μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής….που φωνάζουν δυνατά τώρα!! Μήπως αυτό θέλουν και για τα “Λιβάδια” Καλαμιάς; Να αυξήσουν το δικό τους εισόδημα; Ας το πούνε ξεκάθαρα στους πολίτες.
Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τις περιουσίες τους από τα μπαζωμένα ρέματα και την νεροποντή στην Αγία Πελαγία, κάποιοι βρέθηκαν να πουν ότι η αιτία του κακού ήταν οι ανεμογεννήτριες… Είναι αυτή η “ελληνική” αντίληψη που μας ταιριάζει; Είναι αυτό που θα θέλουμε να λέμε στα παιδιά μας για την Καλαμιά;

Ότι κάποτε είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε ένα πραγματικό λιθάρι ανάπτυξης για τούτο τον τόπο αλλά ακούσαμε εκείνους που θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους;
Ας σκεφτούμε. Κανείς δεν επιβάλλει τίποτα σε κανέναν. Παρά μόνο η κοινή λογική.
Ο Δήμος και το Επιμελητήριο έχουν πρόταση με επιχειρήματα και αντισταθμιστικά οφέλη για όλους τους δημότες της Καλαμιάς.
Αναμένουμε να ακούσουμε την αντιπρόταση ή να προσθέσουμε επιπλέον αντισταθμιστικά για τους συγχωριανούς μας!!»