«Τσουχτερή» η Τσικνοπέμπτη φέτος- «Πικρός» ο χαλβάς 

«Αλμυρό» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τραπέζι της Σαρακοστής, με τα σαρακοστιανά να βλέπουν αυξήσεις έως 20%, ενώ ο«βασιλιάς» του σαρακοστιανού τραπεζιού, ο χαλβάς να είναι… απλησίαστος!

Μιλώντας, στο Open ο ιχθυοπώλης, κ. Τάσος Βουλγαράκης, ανέφερε πως όσο πλησιάζουμε προς την Καθαρά Δευτέρα, οι τιμές στα θαλασσινά θα αυξάνονται, καθώς φέτος υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι ποσότητες δεν επαρκούν, με το καλαμαράκι και το χταπόδι, βασικούς πρωταγωνιστές του σαρακοστιανού τραπεζιού, να είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά. «Εκείνες τις ημέρες καλαμαράκι και χταπόδι δεν θα βρει ο καταναλωτής κάτω από 25 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ. Εννοούμε όμως για ντόπιο, φρέσκο και ποιότητας Α’. Είναι σε έλλειψη στην αγορά φέτος», είπε και πρόσθεσε ότι αυτές οι τιμές αφορούν την ιχθυόσκαλα και όχι σε σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία, όπου αναμένεται να είναι πιο υψηλά. Αυτή την περίοδο η ελληνική γαρίδα πωλείται στα 8 ευρώ περίπου + ΦΠΑ και οι καραβίδες περίπου στα 40 ευρώ το κιλό.

Επίσης σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, τα νέα είναι δυσοίωνα για όσους νηστεύουν αφού το ράλι ανόδου στις τιμές συνεχίζεται και αναμένεται να φτάσει το 10%.

Για φέτος λοιπόν οι τιμές στα βασικά σαρακοστιανά υπολογίζονται:
Χταπόδι: Στα 15 με 19 ευρώ το κιλό
Θράψαλα: Στα 10 με 13 ευρώ το κιλό
Φρέσκα καλαμαράκια: Στα 10 με 22 ευρώ το κιλό
Κατεψυγμένες γαρίδες: Στα 17 με 20 ευρώ το κιλό
Μύδια: Στα 7 ευρώ το κιλό
Σουπιές: Στα 13 έως 16 ευρώ το κιλό

Πετάει ο χαλβάς
Πικρός προβλέπεται φέτος ο χαλβάς καθώς η αύξηση στην τιμή του φτάνει το 61%. Πέρυσι, ο χαλβάς κακάο 400 γραμμαρίων πωλούνταν στα 3,58 ευρώ και φέτος φτάνει στα 5,77 ευρώ.
Καίνε και οι τιμές στο κρέας και οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη την Τσικνοπέμπτη, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι τιμές στο κρέας έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 6% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, τη στιγμή που πέρσι βρισκόντουσαν ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συνεπώς, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο στα 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.