Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης συσπείρωσης

Γράφει η Αγλαΐα Νάτσικα

Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ

Υποψήφια για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα σχεδόν το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το μαζικότερο συνέδριο στην ιστορία του κόμματος. Ως επακόλουθο αυτού, γινόμαστε ήδη μάρτυρες τόσο παραγωγής πολιτικών μηνυμάτων και αποτελεσμάτων όσο και κοινωνικής κίνησης.
Την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας έχουν έναν και μοναδικό αντίπαλο. Την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το ελιτιστικό κατεστημένο που την εξέλεξε και την κρατά πάση θυσία εκεί. Τη μάχη αυτή όμως δε μπορεί να τη δώσει μόνος του ο Πρόεδρος. Θα τη δώσουμε όλοι και όλες μαζί που βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, όλοι και όλες εμείς που βλέπουμε την καθημερινότητά μας να πληγείται αλύπητα. Όλοι και όλες εμείς που οραματιζόμαστε μια καλύτερη χώρα, όλοι και όλες που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή. Όλοι εμείς λοιπόν δίνουμε ραντεβού στις κάλπες της Κυριακής, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, και ταυτόχρονα δίνοντας ώθηση στους εαυτούς μας και τους συντρόφους μας για τις μεγάλες καθημερινές μάχες που ακολουθούν.

Είναι οι συγκυρίες τέτοιες, με τόσες τεκτονικές αλλαγές, που ο χώρος χρειάζεται τους ανθρώπους του μόχθου περισσότερο από ποτέ άλλοτε δίπλα του. Οι αλλεπάλληλες και αλληλένδετες πολλές φορές μεταξύ τους κρίσεις αλλάζουν τον κόσμο κι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλουμε και θέλουμε να ακούσουμε τον φόβο, την ανησυχία, τις ιδέες και τις εμπειρίες των πολλών που βάλλονται.
Θέλουμε, η ιστορία το επιτάσσει, και θα είμαστε εκεί για να ξαναγράψουμε από κοινού με αυτούς τους ανθρώπους το βιβλίο της εποχής που έρχεται: μιας εποχής δίκαιης, δημοκρατικής, αριστερής και προοδευτικής για τις ανάγκες των πολλών.
Για την καθημερινότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας, που εξαντλείται από τις πρακτικές (ή μη) της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν κινήσει λοιπόν, τη στιγμή που και η Ελλάδα και ο κόσμος κινούνται συνεχώς.
Στην κάλπη της 15ης του Μάη, θα λάβει χώρα μια τεράστια κοινωνική συνάντηση, ένα μεγάλο κοινωνικό ραντεβού.
Δίνουν ραντεβού εκείνοι που ο μισθός τους εξαντλείται τις πρώτες 19 μέρες. Εκείνοι που δε βγάζουν το μήνα επειδή τα μαθηματικά είναι αμείλικτα, όχι επειδή δε θέλουν. Εκείνοι που με 400 ευρώ σύνταξη καλούνται να εξοφλήσουν 500 ευρώ ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι αδύνατον να συμβεί, δεν είναι επιλογή. Δεν είναι τσαμπατζήδες.
Και δίνουν ραντεβού με εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, και βρίσκονται καθημερινά με το κλειδί στο ένα χέρι και το λουκέτο στο άλλο, καθώς καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά και δεν ξέρουν που και τι να πρωτοεξοφλήσουν.

Ναι, με τη «μεσαία τάξη» θα συναντηθούν, με το προεκλογικό τοτέμ του κ. Μητσοτάκη.
Με τους αγρότες, που αδυνατούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, βλέποντας έτσι τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους, τα χωράφια τους, να ερημώνουν και τη δυνατότητα συγκομιδής εισοδήματος να εξαφανίζεται.
Δίνουν ραντεβού με τις νέες και τους νέους, την πιο σπουδαγμένη γενιά της μεταπολίτευσης, που δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, αμείβονται με 600 ευρώ και αναγκάζονται στα 30 να ζουν στο παιδικό δωμάτιο καθώς δε μπορούν να εξοφλήσουν ούτε το νοίκι. Με τα παιδιά των 16-17-18 ετών που τους πετάνε με το ζόρι εκτός δημοσίου πανεπιστημίου, βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτικών κολλεγίων.
Και τέλος, με όσους χάσανε δικούς τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αλλά θα «πετούσαμε δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΕΘ αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ» κατά τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όλοι και όλες αυτοί αποτελούν το πλήθος της κοινωνικής αλλαγής, της επιθυμίας για δημοκρατία, το πλήθος της πολιτικής αλλαγής. Όλοι και όλες αυτοί θα στείλουν το λογαριασμό στον κ Μητσοτάκη.
Στην κάλπη της 15ης Μάη θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική συνάντηση.
Θα συναντηθούν αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς, με αριστερούς και αριστερές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν εντός των πολλαπλών κρίσεων. Γενιές και γενιές ανδρών και γυναικών που πιάνουν το νήμα των αντιστάσεων από την άκρη του σήμερα. Που βρίσκονται απέναντι στις διακρίσεις, απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, απέναντι στη λεηλασία της φύσης, απέναντι στον αυταρχισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη που βάζει υπεράνω όλων τα κέρδη των ελίτ, που βάζει τα νούμερα πάνω από τους ανθρώπους.
Θα συναντηθούν όλοι οι δημοκράτες και όλες οι δημοκράτισσες, που δεν αντέχουν άλλο το καθεστώς Μητσοτάκη να υποτιμά τη νοημοσύνη τους, να εξαφανίζει κάθε έννοια δημοκρατίας, να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα τα χατίρια μιας κακομαθημένης ελίτ.
Να γίνουν όλοι αυτοί μέρος των συνθημάτων μας: «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» και «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»
Στην κάλπη της 15ης Μάη θα υπάρξει μια ηχηρή απάντηση ότι η πραγματική πολιτική επιστρέφει στα χέρια των πολλών.

Ζούμε στην εποχή που το κομματικό μοντέλο περνάει κρίση. Κρίση αντιπροσώπευσης. Κυρίως γιατί τα κόμματα των ελίτ απέτυχαν. Απέναντι σε όλα αυτά βρίσκεται πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έρχεται να κάνει την πολιτική ενδιαφέρουσα ξανά, δίνοντας το λόγο στους πολλούς. Να ανοίξει όλες τις κλειστές πόρτες. Εμείς ακούμε την επιθυμία που εκφράζεται έντονα από τη νεολαία και τον κόσμο της δουλειάς, από τους ανθρώπους που θέλουν επιτέλους οι απόψεις τους να ακούγονται και να πιάνουν τόπο. Είναι επιθυμία δημοκρατίας και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κάνουμε πράξη.
Στις 15 Μαΐου οι άνθρωποι που συναντήθηκαν στις μικρές και μεγάλες στιγμές, που μεγάλωναν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέρα με τη μέρα, που αγωνίστηκαν για ιδανικά, που γιόρτασαν στις νίκες και έβαλαν πλάτη στα δύσκολα θα είναι πάλι όλοι εδώ. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης συσπείρωσης.
Για να μεγαλώσει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να γίνει το πιο δημοκρατικό αριστερό προοδευτικό κόμμα στην Ευρώπη. Για να ακουστεί ξανά η φωνή της πλειοψηφίας. Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φτάσει. Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί. Ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι.