Υποτροφίες στο Δήμο Πρέβεζας από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τη χορήγηση τεσσάρων υποτροφιών για φοίτηση στα προγράμματα του Hellenic American College ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος σε συνέχεια της επίσημης συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει στην έδρα της Ελληνοαμερικανικής ‘Ένωσης στην Αθήνα στις 3 Αυγούστου, με τη Διοίκηση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, αποκλειστικός φορέας των εξετάσεων γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου Michigan, δίνει σε τέσσερις νέους και νέες δημότες της Πρέβεζας την ευκαιρία να ενταχθούν στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, χορηγεί τέσσερις πλήρεις υποτροφίες για τα προγράμματα του Hellenic American College, το οποίο προσφέρει τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University. Οι απόφοιτοι του Hellenic American College λαμβάνουν πτυχίο απευθείας από το Hellenic American University, πιστοποιημένο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του New Hampshire των Η.Π.Α. Οι εν λόγω τέσσερις υποτροφίες είναι πλήρεις, αφορούν απόφοιτους λυκείου και η διαδικασία της επιλογής των τεσσάρων υπoτρόφων θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου από το Hellenic American College.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής του Hellenic American College, μεταξύ των οποίων είναι και η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, εφόσον τα μαθήματα διεξάγονται στα Αγγλικά.