Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους ιπποειδών ότι από 21/10/2022 τέθηκε σε ισχύ η Υ.Α. 726/107637/21.04.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2028), η οποία καθιστά υποχρεωτική την καταχώρηση όλων των ιπποειδών στην Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (Κ.Η.Β.Δ.Ι.).
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ιπποειδών να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους την Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να τους χορηγηθεί κωδικός αριθμός καταχώρησης εγκατάστασης και στη συνέχεια να δηλώσουν τα ζώα τους.
Τα ζώα θα πρέπει να σημανθούν από ιδιώτη κτηνίατρο με ενέσιμο πομποδέκτη (microchip), καθώς επίσης να συμπληρωθεί και να συνυπογραφεί από τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη κτηνίατρο το έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στον σύνδεσμο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses/13061-katagrafh-ippoi200522
Θα ακολουθήσει έκδοση ισόβιου εγγράφου ταυτοποίησης ιπποειδούς από την υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική.
Όσα ζώα δεν έχουν καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων θα θεωρηθούν ανεπιτήρητα και δεν θα είναι δυνατή η διεκδίκησή τους από τον ιδιοκτήτη τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής .
Το έντυπο ταυτοποίησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ είτε πατώντας στον ανωτέρω σύνδεσμο, είτε ακολουθώντας την διαδρομή:
www.minagric.gr/ αγρότης επιχειρηματίας/κτηνοτροφία/ίπποι/σήμανση και καταγραφή ιπποειδών/έντυπο ταυτοποίησης ιπποειδούς.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Μέσα σε μια εγκάρδια και ζέστη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 το μεσημέρι, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ).
Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ και του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη του φορέα για την επίτευξη των στόχων, και τους ευχήθηκε υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.
Η Διευθύντρια της ΔΕΠ κ. Μάγδα Πετροπούλου ευχήθηκε μεταξύ άλλων δύναμη και αισιοδοξία, εστίασε στη δύναμη του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στο φορέα, το οποίο εισφέρει στην επιτυχία και έδωσε τον λόγο στους προϊστάμενούς των τμημάτων, οι οποίοι με την σειρά τους ευχήθηκαν σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Εξετάσεις για την βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθών Φαρμακείου
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθών Φαρμακείου, της εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, λήγει την Παρασκευή 10-02-2023.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, Α΄ όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2681363511-512.

Διανομή τροφίμων έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων 
Από αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων, προχωρά στην διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του.
Η διανομή πραγματοποιείται από τις 10:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκονται στην οδό Αρτινών Πεσόντων.
Τα είδη που θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
σπορέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη, τοματοχυμός, ρύζι, ζυμαρικά, αλάτι και σπάλα μόσχου.
Στις οικογένειες που υπάρχουν ανήλικα μέλη δίνονται 3 τεμ. γάλα εβαπορέ (κουτί) για κάθε ανήλικο μέλος.

Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτεί μελέτη με 50 χιλιάδες ευρώ
Σκοπός η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή οδό
Ένα σύγχρονο και ασφαλές δρόμο θα έχουν οι Αρτινοί στην Περιφερειακή Οδό, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Αρταίων, αφού ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτεί με ιδίους πόρους την μελέτη που αφορά την αποτύπωση των προβλημάτων και την ορθή αντιμετώπιση τους. Η μελέτη, ύψους 146.763,24 ευρώ και με χρόνο παράδοσης μέσα στο 2023, είναι το απαραίτητο βήμα που προηγείται όλων των εργασιών, αφού εντοπίζει τα προβληματικά σημεία και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
Με αυτό το σκεπτικό και με προτεραιότητα τη συνέχιση των υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αρτινών, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή.
Η μελέτη που περιλαμβάνει τρία διακριτά αντικείμενα – Τοπογραφική Αποτύπωση, Μελέτη Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, σύνταξη ΣΑΥ – ΦΑΥ, σύνταξη τευχών δημοπράτησης – αναμένεται να βοηθήσει καταλυτικά στην αύξηση της οδικής ασφάλειας στην πόλη της Άρτας και την ευρύτερη περιοχή.

Εξετάζεται καταβολή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ η κυβέρνηση εξετάζει την χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα (16 Απριλίου 2023) ύψους 250 με 300 ευρώ στους ευάλωτους πολίτες και στους συνταξιούχους
Ο υπουργός οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση (23.1.2023) ανέφερε σχετικά τα εξής:
«Όπως φαίνεται δημιουργείται ή αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».