Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

για τον Δήμο Αρταίων και επικεφαλής τον Γιώργο Μπαλάγκα.
-Παναγιώτης Κολοβός (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)
-Ελευθερία Φακίτσα (Δικηγόρος)
-Βάσω Δασκάλου-Λάμπρου

Ξεχωριστή Εθελοντική Αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει την πιο ξεχωριστή Εθελοντική Αιμοδοσία της χρονιάς και προσκαλεί όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους, με μία απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντική πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου από τις 9:00 έως 13:30 στο γραφείο του συλλόγου, Σκουφά 79.
Η ημέρα αυτή που συμβολίζει την αγάπη, ας αποτελέσει το έναυσμα μιας ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και ελπίδας στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η ζωή κάποιου κυλάει στο αίμα όλων μας.

Ξεχωριστά δώρα κι εκπλήξεις περιμένουν τους αιμοδότες, οι οποίοι μετά από κλήρωση θα κερδίσουν:
-1 Διανυκτέρευση για 2 άτομα στο Ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων
-Κόσμημα από τον Ηλία Μπέκιο
-Ποτό για δύο ζευγάρια στο καφέ Μνημείο Πέτα
-Τούρτα από το Ζαχαροπλαστείο Χρηστάκης
-Γυναικεία εσώρουχα από το κατάστημα Ντέτσικας
-Ανθοδέσμη από το Ανθοπωλείο Τσαντούκλα
-4 εισιτήρια για τον κινηματογράφο Παλλάς
-Χειροποίητο διακοσμητικό (κεραμίδι) από το tati’s art & design
Το κολατσιό των αιμοδοτών είναι προσφορά της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. και της ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ενώ τα νερά της ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ ΑΕ.

Τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τιμά η Πρέβεζα

Με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ξεκινούν το Σάββατο και ώρα 6.30 οι εκδηλώσεις μνήμης του προστάτη της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854, θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία στην παραλία της πόλης. Της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ.Δανιήλ, ενώ θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην συνέχεια ο Δήμος της Πρέβεζας θα παραθέσει καφέ στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή και του χορευτικού τμήματος του Δήμου. Το απόγευμα της ίδια μέρας τις 5.30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως.

Αιμοδοσία στο Φωτεινό

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 09 π.μ.-1,00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Φωτεινό Άρτας.
Η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Φωτεινιωτών και προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στο Νομό Άρτας

Ανακοινώνεται ότι τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για το Νομό Άρτας θα είναι τα ακόλουθα:
-Δευτέρα 11-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
-Τρίτη 12-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
-Τετάρτη 13-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
-Πέμπτη 14-02-2019 και ώρες από 08:00 έως 15:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
-Παρασκευή 15-02-2019 και ώρες από 08:00 έως 15:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας
Διευθέτηση ρέματος Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων

Η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς το Δήμο Αρταίων, διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για την προκήρυξη του έργου «Διευθέτηση ρέματος Αμμοτόπου», συνολικού προϋπολογισμού 566.680 ευρώ.
Η πράξη αφορά τη διευθέτηση σε οριοθετημένο τμήμα υδατορέματος, εντός σχεδίου του οικισμού Αμμότοπος στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων. Πρόκειται για το τμήμα από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος», συνολικού μήκους 344 μ.
Το έργο στοχεύει στην αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού και την επίλυση προβλημάτων προσπελασιμότητας των ιδιοκτησιών που δημιουργούνται κατά την περίοδο βροχοπτώσεων
Συγκεκριμένα το υδατόρεμα σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα ύδατα να διαχέονται και να πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και το εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού., με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσπέλαση στον παράπλευρο δρόμο και να τίθενται σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων.

ENΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Βησσαρίωνος 4 – Αθήνα Τ.Κ. 106 72
6/2/19
Αρ.Πρωτ. 129
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του εκδότη της εφημερίδας «Αλλαγή» των Πατρών και μέλους της Ένωσής μας Γεωργίου Αλεξόπουλου.
Ως εκδότης ξεχώριζε για το ήθος και την εργατικότητά του, συμβάλλοντας σημαντικά με την αρθρογραφία του στην διάδοση των αρχών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας.
Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μαχητικά χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης